18.2.2018

Jagodić: Sloboda se nalazi na odstrelu Prvostepene komisije

Objavljeno : 04-02-2017 16:29h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Kada je Željezničar na službenoj stranici objavio vijesti da će stoper Slobode Ivan Kostić preći u njihove redove nastala je prava zavrzlama.

Naime, Kostić tvrdi da je raskinuo ugovor sa Slobodom, iz tuzlanskog kluba to demantiraju. Za mišljenje o novonastalnoj situaciji kontaktirali smo šefa stručnog štaba Tuzlaka Vladu Jagodića koji se trenutno nalazi u Antaliji gdje vrši posljednju fazu priprema sa Slobodom uoči nastavka Premijer lige.

“Sve što bih komentarisao bi vjerovatno sa neke strane bilo pogrešno, te ću samo reći da je žalosno saznanje da je Sloboda na “odstrelu” Prvostepene komisije. Iz kojeg razloga, ja stvarno ne znem, ali sigurno znam da su sve ove posljednje odluke pogrešna “poruka” za budućnost. Kako drugačije tumačiti činjenice koje kažu da pojedini fudbaleri uzmu novac od kluba unaprijed, napuste klub bez pozdrava i svoj profesionalni posao te poslije zajedno sa svojim “savjetnicima” tuže taj svoj klub i naravno veoma lako dobiju spor, jer (zamislite) kriv je uvijek klub”, kazao je Vlado Jagodić.

U istom tonu nastavio je iznositi činjenice jer istina je sigurno na njegovoj strani: “I za to što mu je dao novac unaprijed, i što je igrač jednostrano napustio i klub i posao za koji je upravo dobio taj novac, i zato što je realno da klub traži svoja prava. Ali ko da zaštiti klub? Nažalost niko. Što znači u budućnosti, ako se i dalje dozvoli isto, svim igračimaa je poruka da urade isto kao ovi sada jer ih štiti i Sindikat, a klubovi nek vam je bog na pomoći.”

Jagodić je za kraj razgovora imao jasnu poruku: “Ovako nećemo, bojim se, daleko jer sam u ovih četiri mjeseca svjedok koliko je klub novca podijelio pojedinim igračima a oni sada idu u druge klubove i tuže svoj klub.”