6.4.2020

Jagodić: Ni Guardiola ni Murinjo ne garantuju pobjede!

Objavljeno : 06-03-2020 10:54h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Poslije samo tri utakmice u proljetnom dijelu sezone, dvije u prvenstvu i jedne u Kupu BIH, Borac je promijenio trenera.

Branislav Krunić dobio je otkaz nakon poraza 0:2 od Sarajevai identičnog od Željezničara u Kupu BIH i na njegovo mjesto došao je Vlado Jagodić.

“Ugodno se osjećam, hvala upravi na novom povjerenju, a šta je bilo u prošlosti bilo je. Okrećemo se budućnosti. Ovih 12 utakmica su najbitnije. Borac ima kvalitet i iskustvo da ostvari svoj cilj”, rekao je Jagodić na predstavljanju.

Borac trenutno zaistaje 6 bodova za vodećim Sarajevom, a bod za trećeplasiranim Zrinjskim.

“Pozicija nam ne garantuje Evropu, ali ni vrh nije daleko. Ni Gvardiola ni Murinjo ne bi mogli da garantuju sve pobjede, ali važno je da svi uradimo svoj dio posla da napravimo rezultat”, istakao je Jagodić.

Direktor Borca Dejan Lukendić objasnio je zašto je raskinut ugovor sa Branislavom Krunićem.

“Raskid je došao jer je ekipi trebala šok-terapija da se razdrma pred nastavak sezone. Naš cilj je plasman u Evropu, a sve drugo što se otvori Borac će iskoristiti. Ne možemo da mijenjamo deset igrača, trener je taj koji može da motiviše i koji je odgovoran”, rekao je Lukendić.

U karijeri je jedini uspio da sa crveno-plavima postane šampion BiH 2011. godine, a još je radio u Čeliku iz Zenice, Laktašima, Zvijezdi iz Gradačca, prnjavorskom Ljubiću, gradiškoj Kozari, Slobodi iz Tuzle, ivanjičkom Javoru i bihaćkom Jedinstvu.

Takođe, bio je i selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.