20.3.2018

Jagodić: Nastojati ćemo biti dominantni na Tušnju

Objavljeno : 17-11-2016 15:57h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Otakako je Vlado Jagodić na klupi tuzlanske Slobode naslijedio Husrefa Musemića, koji je otišao u Mladost DK, klub sa Tušnja još ne zna za poraz u Premijer ligi BiH iako su do sada imali jako teška gostovanja.

Vladu Jagodića i Slobodu u subotu na domaćem terenu očekuje najteži ispit. U goste im stiže vodeća ekipa BHT Premijer lige mostarski Zrinjski.

U razgovoru za naš portal Jagodić se otkrio svoja očekivanja uoči utakmice.

“Protiv Zrinjskog očekujem veoma tvrdu i neizvjesnu utakmicu. Zrinjski je ubjedljivo najkompletniji bh. klub. Jak u svim segmentima i kluba i igre.”

“Upravo to je veliki izazov za nas i mi ćemo protiv svakoga, pa taman da to bude i sadašnji Zrinjski, nastojati na Tušnju biti dominantni i preuzeti ulogu favorita. Svi igrači sem Merzića će biti na raspolaganju, a boravak na petodnevnim priprama u Etno selu Stanišić je bio podređen detaljnim pripremama u tehničko-taktičkom pogledu, za posljednje tri utakmice.”

“Te tri utakmice bi upravo mogle da odrede put Slobode u proljetnom dijelu prvenstva. Cijenim i respektujem Zrinjski, ali se i nadam da i oni trebaju negdje biti poraženi, zašto ne i da se ponovi 08.11.2015 godine”

“Pozivam naše vjerne navijače da nam pomognu jer i Ultrasi stižu u Tuzlu. Neka i na terenu i na tribinama bude prava utakmica”, kazao je jedan od najboljih domaćih stručnjaka Vlado Jagodić u razgovoru za BHFudbal.ba