20.4.2018

Jagodić i Grahovac složni: Samo pobjeda protiv Krupe!

Objavljeno : 19-05-2017 21:06h Objavio: BHFudbal.ba (A.P)

Danas je održana press konferencija FK Slobode uoči sutrašnje utakmica na Tušnju u okviru 9. kola Lige za prvaka protiv Krupe sa Vrbasa.

Konferenciji su prisustvovali trener Vlado Jagodić, te nogometaš Vladimir Grahovac. Prvi se medijim obratio Jagodić koji najavljuje pobjedu:

“Ova utakmica ima veliku važnost, a mi smo došli u takav psihološki momenat kada trener mora naći zajedničku sa igračima i ne dozvoliti da se opuste. Moji igrači svjesni su poruke da Sloboda ide svojim putem i korača ka svom cilju i imamo obavezu prema navijačima da u posljednjoj domaćoj utakmici ove sezone napravimo rezultat koji će nas zadržati na četvrtom mjestu. Nama i neriješen rezultat donosi četvro mjesto, ali on nama ne odgovara jer u posljednjem kolu znamo s kim mi igramo, a s kim oni. Vjerujem da će Sarajevo i poslije gradskog derbija sutra vjerovatno ostati na trećoj poziciji i samim tim njihovo gostovanje u Krupi ne može donijeti nešto drugo. Zbog svega ovoga sutra tražim pobjedu protiv Krupe.”

“Mene lično boli poraz od 3:0 u Krupi, ali vrlo dobro znate da je moj prethodnik Musemić doživio identičan rezultat. Pobjeda protiv Krupe ovdje u Tuzli rezultatom 2-1 bila je dobra utakmica i ja očekujem takvu utakmicu sutra na Tušnju. Krupa dolazi rasterećena, a to je ekipa koju si svi proglasili hitom prvenstva i sa mladim igračima rade odlične stvari. Njihovog trenera poznajem jako dobro i vjerujem da on želi prvenstvo završiti isto kao što ja želim, a to je trijumfalno”, završio je trener Slobode Vlado Jagodić.

Potom se prisutnim novinarima obratio i Grahovac, koji ističe da Krupa dolazi sa veoma mladom ekipom na Tušanj, te da ih treba respektovati:

“Prije svega Krupa je pokazala da je kvalitetna i mlada ekipa koja se može nositi sa većinom kluboba u BH Telecom Permijer ligi. Međuti, ja bih ulogu favorita sutra dodijelio Slobodi jer prije svega igramo na domaćem terenu. Krupa nas je pobijedila dva puta gostima, ali sutra moramo imati veći motiv za pobjedu čime bi ovjerili četvru poziciju što je naš i cilj ove sezone.”