13.11.2019

IZNENAĐUJUĆI POTEZ: Čelik ostao bez trenera!

Objavljeno : 27-08-2019 17:42h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Hasan Özer dao je ostavku na mjesto šefa stručnog štaba NK “Čelik”.

“U Zenici sam proveo dva i pol mjeseca i nosim lijepe trenutke iz ovog grada. Pripreme i šest prvenstvenih utakmica, u ligi dvije pobjede, tri neriješene utakmice i jedan poraz, osvojili smo ukupno devet bodova i zauzimamo četvrto mjesto na tabeli, na gostovanjima smo bez poraza sa osvojenih sedam bodova, kod kuće smo igrali tri teške utakmice i osvojili smo dva boda, ovo je moj učinak kao trener Čelika. U životu sam uvijek bio disciplinovan i ispravnim radom želim da sve bude kako treba. Pokazao sam i osvjestio kod samih igrača karakter, želju i borbenost, radili smo dobro i radio sam profesionalno onako kako znam i umijem ali nažalost od danas nam se putevi razilaze. Zahvalio bih se mnogo svojim igračima, stručnom štabu, menadžmentu, osoblju, predsjedniku kluba i našim navijačima na svemu. Vjerujem da će Čelik ići dobrim putem i da je na dobrom putu da ove sezone napravi dobar posao i da će svi biti zadovoljni!”, istakao je Özer.

“Iznenađeni poštujemo odluku i razloge napuštanja kluba šefa stručnog štaba, ovim putem Hasanu iskazujemo ogromnu zahvalnost i želimo mu puno sreće i uspjeha, kako u privatnom, tako i u poslovnom životu!”, izjavili su iz rukovodstva kluba.

Do imenovanja novog trenera NK “Čelik” crno-crvene će voditi prvi pomoćnik Almir Seferović i pripremati ekipu za utakmicu sa banjalučkim Borcem. O eventualnim novostima javnost će biti blagovremeno informisana, navodi se u saopštenju kluba iz Zenice.