19.2.2020

Iz oba tabora složni: Gradski derbi može ujedniti Mostar!

Objavljeno : 18-10-2019 12:38h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Povodom odigravanja utakmice 13. Kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK ‘Velež’ – HŠK ‘Zrinjski’ koja se igra 19. listopada na stadionu u Vrapčićima, navedeni klubovi organizirali su zajedničku konferenciju za medije u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara u 11 sati.

Iz Sportskog saveza poželjeli su sreću i jednoj i drugoj ekipi, uz želju za dobrim nogometom i da sve prođe bez incidenata.

”Ova utakmica za sve u gradu ima posebnu važnost. Ja sam kao trener fokusiran na ono što će se događati na terenu i to gledam kao tri boda koja tražimo, iako respektiramo protivnika. Neću reći ništa novo ako kažem da će biti teška i borbena utakmica. Gledao sam Velež, nema govora o potcjenjivanju, respektiramo njihove igre posebice na domaćem terenu. Isto tako neće biti nešto novo ako kažem da je ekipa Zrinjskog kvalitetnija, ali ovu utakmicu neće dobiti kvaliteta nego hrabro srce, borba i odvažnost”, rekao je Hari Vukas.

S trenerom se slaže i kapiten Zrinjskog Pero Stojkić. ”Maksimalno smo spremni i nadam se da će sve proći u najboljem redu, kako na teren, tako i na tribinama. Nadam se da će to biti veliki spektakl što ovaj grad i zaslužuje”, rekao je Stojkić.

I trener Veleža Feđa Dudić priželjkuje dobru utakmicu, bez incidenata.

”Ovo je prvi put u ulozi trenera da sam dio derbija i on nosi posebnu draž, i već se u gradu osjeti amosfera derbija. U ulozi su tri boda, ali je i prestiž u uzi i priat će se duže o ovoj utakmici. Odradili smo dobre mini pripreme, radii smo cijeli tjedan u mostaru, svi su igrači na raspolaganju osim Ovčine i Kuduzovića. Imamo problem sa strancima, radi ograničenja, odnosno pravila o broju stranaca, pa sam u izmjenama limitiran po pitanju tog centralnog napadača. Ostali su momci spremni, nemamo kartoniranih i spremno dočekujemo utakmicu, ohrabreni s prošle dvije domaće utakmice. Sav respekt prema Zrinjskom, pokazali su da je ozbijna ekipa koja je izbacila Uttrecht, što sve govori o sebi”, rekao je trener Veleža Feđa Dudić.

Dodao je kako želi da se poslije derbija priča samo o nogometu. ”Nadam se da neće biti incidenata i da ćemo pričati o nogometu, a ne stvarima koje nemaju veze s nogometom. Kroz sport se ovaj grad može ujediniti još više”, rekao je Dudić.

Kapiten Veleža Denis Zvonić kaže kako su spremni za derbi svih debija.

”Derbi je jako značajan, a što se tiče utakmice ne trebam se ponavljati s trenerom. Samo u ime igrača želim reći da smo spremni za derbi maksimalno i dat ćemo zadnji atom snage, želju i borbu na terenu”, istaknuo je Zvonić. Gradski derbi igra se na stadionu Veleža u subotu s početkom u 15.00 sati.