23.9.2019

Igrači Sarajeva u posjeti Općini i Ministarstvu kulture i sporta

Objavljeno : 21-05-2019 16:09h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Igrači FK Sarajevo zajedno sa stručnim štabom, predsjednikom Upravnog odbora Senadom Jahićem i direktoricom Sabrinom Buljubašić, danas su, povodom osvajanja duple krune, posjetili načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića, te ministra kulture i sporta Vlade KS Mirvada Kurića.

“Kažu da je lakše duplu krunu osvojiti, nego duplu krunu odbraniti. Ja želim Sarajevu puno sreće, dobrog sportskog uspjeha u perspektivi. Općina Centar i ja kao načelnik, predsjedavajuća i svi vijećnici smo veoma sretni i radujemo se vašem uspjehu. Mislimo da je to dobra pretpostavka da u budućnosti bude još bolje. Nekada nismo bili u prilici da aplaudiramo kada igrate, ali smo se radovali rezultatima. Imali smo neke druge radne obaveze, ali smo sretni što je najbolji klub u državi iz Općine Centar.“ – rekao je između ostalog Nedžad Ajnadžić.

DIR2

Općina Centar nagradila je FK Sarajevo novčanim iznosom od 10.000KM za ostvarene sportske rezultate. Nakon posjete Općini Centar, uslijedila je posjeta Ministarstvu kulture i sporta KS i ministru Mirvadu Kuriću.

“Pristalica sam kako se u bilo kojem segmentu društva zalaganje i trud moraju poštovati. Ovo društvo je zaboravilo da prepoznaje vrijednosti, zbog čega su godinama oni koji prave rezultate, kao i oni koji to ne čine u istoj ravni. To se mora promijeniti.“ – rekao je Mirvad Kurić.

Ministarstvo kulture i sporta KS nagradilo je FK Sarajevo sa 100.000 KM za ostvarene uspjehe u sezoni 2018/19.

“Pratimo vaš rad i posebno nam je drago što smo opravdali vaše povjerenje, a trudit ćemo se da budemo još bolji jer u sportu nema ‘minulog rada’, uspjesi se brzo zaboravljaju i mora se gledati unaprijed.“ – rekao je Husref Musemić.

Općina Centar i Vlada KS su u proteklom periodu podržali mnoge projekte od iznimne važnosti za promociju i razvijanje sporta.

Tagovi: FK Sarajevo