19.1.2020

Husrefu Musemiću nakon otkaza 130 hiljada maraka!

Objavljeno : 05-12-2019 12:44h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Zemljotres na Koševu još traje. Navijači Fudbalskog kluba Sarajevo su u šoku, kao i sam trener Husref Musemić, koji je dobio otkaz, a čelnici su mirne savjesti, po ko zna koji put, otjerali najtrofejnijeg trenera u historiji Bordo tima.

Sarajevom će još proteći Miljacke, ali se Husref neće odreći ljubavi prema voljenom klubu. Oni koji ga bolje poznaju, sjetit će se Husrefovih riječi iz bolesničke postelje kada mu je život visio o koncu – “Volim Sarajevo, više od svog života”.

A to isto Sarajevo, tih nekoliko klupskih uhljeba koji godinama odlučuju o njegovoj i drugim ljudskim sudbinama, u ponedjeljak su mu, na kratko, izvadili stent iz srca koji mu je u maju 2013. godine ugradio dr. Mirsad Kacila na KCUS-u i spasio mu život.

Husref Musemić je dobio otkaz i po ko zna koji put je otjeran s klupe koju najviše voli. No, to nije najgore što je saznao.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje Upravni odbor FK Sarajevo je, uz razrješenje dužnosti, donio odluku da Musemiću umjesto zaslužene otpremnine pokušaju dati šest plaća.

Musemiću je prema posljednjem ugovoru mjesečno na račun u banci znalo “leči” skoro 14.000 maraka, uz bonuse za pobjede u Europi i ostalo, što znači da je uz otkaz trebao biti “kraći” za skoro 50.000 KM, što bi bio još jedan dodatni “šamar” za najtrofejnijeg trenera.

Husref će nakon odbijanja ucjene Upravnog odbora poručio čelnicima kluba da će napustiti FK Sarajevo, sa urednom otpremninom koja mu pripada ugovor koji je potpisao na početku nove sezone. I takav je Husref i napustio sastanak sa čelnicima kluba dan nakom poraza od Željezničara (1:3) na Koševu.

Musemić će tako prema tom ugovoru dobiti od FK Sarajevo 130.000 maraka otpremine, umjesto 84.000 KM kako su u klubu bili planirali.

Naravno, ne bi za tih 50.000 KM Musemić bio bogatiji ni siromašniji, ali je to dovoljan dokaz koliko klub mislio o svojim najboljim “sinovima”, a Husref je bio takav, bez obzira na to što i danas ima onih koji mu zamjeraju što je 1985. godine napustio FK Sarajevo i otišao u beogradsku Crvenu zvezdu.

Neko će sinoć nakon protesta navijača i više stotina Hordi zla, od mudriji kazati – “Vratit će se, Husref…” I hoće…