22.11.2019

Husref Musemić: Favoriti smo i nadamo se pobjedi!

Objavljeno : 17-10-2019 11:38h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Danas je u Svečanom salonu Svetozar Vujović održana press konferencija uoči susreta 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Sarajevo i NK Čelik. Prisutnima su se obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Dušan Hodžić.

HUSREF MUSEMIĆ: “Mislim da smo reprezentativnu pauzu iskoristili na najbolji način. Opet imamo problema u kadru jer ne možemo računati na Lazića i Hebibovića zbog kartona, Velkoski je povrijeđen, ali smo favoriti i nadamo se pobjedi. Na ovim treninzima koje smo imali dosta dobro smo radili i imamo sve uslove da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu, bez obzira što je Čelik primijenio već tri trenera. To nas pak ne smije zavarati, trebamo izaći na teren i pokazati da želimo pobjedu. Očekujemo i da nas navijači podrže, kao što su nas podržavali do sada”.

Pobjedi se nada i Dušan Hodžić, koji je ove sezone u prvenstvu odigrao šest utakmica.

DUŠAN HODŽIĆ: “Čelik ima jako dobre pojedince, ali mi smo favoriti na Koševu i tako ćemo se postaviti. Vratili su nam se neki igrači, što je najbitnije, tako da idemo na pobjedu i mislim da ćemo to i ostvariti. Mi se pitamo. Ako budemo pravi, pobjeda neće izostati”.

Utakmica FK Sarajevo – NK Čelik na rasporedu je u petak 18. oktobra od 18:00 sati na stadionu Asim Ferhatović – Hase.