21.11.2019

Hari Vukas: Vjerujte mi da sam iznimno tužan i ljut!

Objavljeno : 05-11-2019 16:28h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

HŠK Zrinjski iz Mostara u ponedjeljak je službeno potvrdio raskid suradnje s dosadašnjim šefom stručnog stožera Harijem Vukasom.

Vukas se od kluba i navijača oprostio izjavom za Zrinjski TV.

“Prije svega bih se zahvalio upravi kluba koja mi je pružila priliku da vodim ovako jedan renomirani klub kao što je HŠK Zrinjski. Zahvalio bi se i ostalim ljudima od momčadi do ljudi što rade u klubu na jednoj iznimnoj dobroj i korektnoj suradnji. Nažalost, došlo je vrijeme rastanka i vjerujte mi da sam iznimno tužan i ljut, ljut na sebe jer nisam na drugačiji način mogao razveseliti ljude koji vole ovaj klub. Sigurno je da će u budućnosti ovaj klub imati jednog velikog iskrenog navijača koji će pratiti sve rezultate i radovati se svakom novom uspjehu. Zavolio sam ovaj klub, ovaj grad i ljude u njemu. Zbilja sam se ovdje osjećao ugodno i posebno, a meni ne preostaje ništa drugo nego nadati se da ću se jednog dana vratiti ovdje i na jedan drugačiji i bolji način razveseliti sve one koji vole ovaj klub”, kazao je Vukas na odlasku.

Vukas je odlično vodio Plemiće u kvalifikacijama za Europsku ligu s kojim je dogurao do trećeg pretkola, međutim dobru igru iz europskih nije uspio prenijeti na domaće utakmice. Iza hrvatskog trenera su 23 službene utakmice na klupi prve momčadi, a u njima je upisao trinaest pobjeda, tri remija i sedam poraza.

Zrinjski je trenutno na šestom mjestu Premijer lige BiH s 23 osvojena boda u 15 odigranih kola, a sada već bivšem treneru ovog kluba Hariju Vukasu presudile su loše igre u domaćem prvenstvu. Do izbora novog šefa struke brigu o prvoj momčadi preuzet će Nenad Gagro, trener koji je do dva naslova prvaka vodio U19 momčad Zrinjskog, a njemu će u radu prvi asistent biti aktualni trener U17 momčadi Teo Krešić.