4.4.2020

GOTOVO: Krupa i GOŠK napustili Premijer ligu BiH!

Objavljeno : 11-05-2019 20:01h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U okviru 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine FK Sloboda je ugostila FK Krupa na Vrbasu. Konačan rezultat utakmice je glasio 1:2.

Krupa je fantastično otvorila utakmicu i došla do ranog vodstva na Tušnju. Strijelac gola bio je Marko Brtan u osmoj minuti utakmice.

Prva prava prilika za domaćina u Tuzli bila je u 30. minuti utakmice, kada je šutirao Adis Hadžanović, ali nije uspio pogoditi mrežu gostujuće ekipe.

Samo pet minuta kasnije Sloboda je došla do izjednačenja.

Strijelac pogotka bio je Ivan Baraban, koji je odličnim prodorom zaobišao i golmana i pogodio.

U drugom poluvremenu bolje je igrala Sloboda na početku, ali pokušaji Edisa Smajića i Antonio Vidovića nisu ušli u gol Krupe. Igrao se 60. minut utakmice, kada je Krupa došla do novog vodstva. Ovoga puta mrežu Slobode pogodio Slobodan Milanović i tako postavio konačan rezultat 1:2.

U drugoj utakmici Zvijezda 09 je ugostila ekipu GOŠK-a iz Gabele. Konačan rezultat utakmice glasio je 2:1. Ovim porazom GOŠK je izgubio i matematičke šanse da ostane u Premijer ligi.

Prvu pravu priliku gledaoci su mogli vidjeti tek nakon pola sata igre, kada je Ramić promašio sjajnu šansu. U prvih pola sata igre, Zvijezda je imala bolju incijativu, ali nije uspjela imati pravu šansu na utakmici.

Do kraja prvog poluvremena Zvijezda je uspjela napraviti dvije dobre šanse, ali su udarci Stjepanovića i Govedarice bili van okvira gola gostujuće ekipe. Tako da je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 0:0.

U nastavku utakmice GOŠK je prvi došao do pogotka. Igrao se 60. minut utakmice, kada je Emrah Hasanhodžić doveo goste u vodstvo u Ugljeviku.

Samo sedam minuta kasnije Predrag Zekanović je donio poravnanje za domaću ekipu. On se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu i pokupio odbijenu lopte te je pospremio u mrežu GOŠK-a za 2:1.