24.3.2018

Golom iz nedozvoljene pozicije Široki savladao Sarajevo!

Objavljeno : 11-03-2018 19:50h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U okviru 1. kola Lige za prvaka BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki Brijeg je slavio na Pecari protiv ekipe Sarajeva sa rezultatom 1:0.

‘Plavo-bijeli’ su dobro otvorili susret, kontrolirali su posjed lopte, no nisu uspjeli stvoriti ozbiljniji priliku u prvom dijelu susreta, baš kao ni ‘bordo’ momčad. Iz prvog poluvremena vrijedi izdvojiti priliku Lončara u 23. minuti kada je na 11 metara dobio loptu, no Lončar se spetljao.

U drugom dijelu susreta Široki je bolje zaigrao i pritiskao, a najbolju priliku, ujedno i prvu ozbiljniju na utakmici, imao je Slavko Bralić u 53. minuti kada je na Ćorićev ubačaj pucao glavom, no Pavlović sjajno je obranio.

Trener Širokog Goran Sablić je pokušao dvostrukom zamjenom u 67. minuti kada su Barabana i Peku zamijenili Ćorluka i Bagarić. I to je bio pun pogodak, jer su domaćini samo dvije minute kasnije poveli, a upravo je Bagarić zabio svoj službeni prvijenac u širokobriješkome dresu najbolje se snašavši u gužvi nastaloj nakon ubačaja iz jednoga prekida.

Bio je to ujedno njegov prvi kontakt s loptom na utakmici.

Realno, gol je poprilično sumnjiv s obzirom na položaj u kojem se nalazio strijelac Bagarić nakon što je povratnu loptu Josipa Ćorića s druge vratnice pospremio u suparničku mrežu. Domaćini su još par puta zaprijetili kroz kontre, pa je u 88. minuti Kožul bio blizu gola, ali je Pavlović ipak odbranio.