17.11.2019

FK Sarajevo saznao protivnike u trećem pretkolu Evropske lige

Objavljeno : 22-07-2019 16:02h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

FK Sarajevo oprostilo se od takmičenja u Ligi prvaka nakon poraza od Celtica, a svoj evropski put nastavlja u trećem pretkolu Evropske lige.

Danas u Nyonu održan je žrijeb. Voljom žrijeba Bordo tim u trećem pretkolu Evropske lige očekuje poraženu ekipu iz duela Bate Borisov ili Rosenborg.

KRSTE VELKOSKI: “Stvarno teški protivnici, ali mi smo pokazali da možemo i protiv većih ekipa da odigramo kvalitetno. Nadam se da će i ovaj put biti tako, svakako da ćemo dobro proučiti ovih desetak dana, da nađemo njihove mane i probamo to da iskoristimo i svakako da se svi nadamo jednom pozitvnom rezultatu.”

EMIR HADŽIĆ: “Kao i u Ligi prvaka dobili smo najtežeg mogućeg protivnika. Možemo biti sretni obzirom da nas očekuje fudbalski spektakl kao protiv Celtica. Mislim da smo pokazali da možemo igrati sa velikim ekipama, protiv Celtica smo pokazali kvalitet i siguran sam da će tako biti i u predstojećim utakmicama. Koga god da dobijemo, sve je moguće. Oni jesu favoriti, ali mi se ne predajemo te imamo igrače koji će dati sve od sebe.”

Prva utakmica se igra 8.augusta, dok je revanš sedam dana kasnije.