26.5.2019

FK Sarajevo pozvao NSBiH da donese odgovarajuće mjere!

Objavljeno : 10-11-2018 21:23h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

FK Sarajevo izdao je saopštenje poslije utakmice u Mostaru.

Saopštenje kluba iz Titova 38b prenosimo u cijelosti i bez promjena:

‘Povodom utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj je Fudbalski klub Sarajevo gostovao u Mostaru igrajući protiv HŠK Zrinjskog (2:2), Uprava FK Sarajevo izražava krajnje nezadovoljstvo usred nekorektnog suđenja i ugrožene bezbjednosti našeg tima.

Ovom prilikom FK Sarajevo apelira na Fudbalski/Nogometni savez BiH da reaguje i donese odgovarajuće mjere u pravcu kreiranja fair play sportske atmosfere za održavanja utakmica, a apel takodjer upućuje i FIFA Odjelu za integritet takmičenja da se upozna sa ovim slučajem.

FK Sarajevo izražava posebnu ogorčenost u vezi sa lošom organizacijom utakmice prilikom koje je ugrožena bezbijednost gostujućeg tima, te povrijeđen pomoćni trener bordo tima Muhamed Džakmić.

Džakmić je prilikom konstantnog bacanja sa tribina flaša i ostalih tvrdih predmeta, pogođen kamenom u glavu, prilikom čega je izgubio svijest, dok je koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić pogođen flašom.
Zabrinjavajuće je da tribina na kojoj su smješteni domaći navijači ni u jednom trenutku nije bila osigurana policijskim službenicima, što jasno indicira nezalaganje da se nasilje udalji sa fudbalskih tribina.

U narednom periodu FK Sarajevo će pokrenuti krivične i građanske postupke protiv odgovornih pravnih i fizičkih osoba odgovornih zbog nanošenja povreda treneru Džakmiću o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

Prilike za igranje ove utakmice bile su strahovito otežavajuće, te Upravni odbor FK Sarajevo iskazuje punu podršku stručnom štabu i igračima, ističući da FK Sarajevo ima svoj cilj, te da časno i pošteno uz pomoć svojih navijača, igrača i stručnog štaba ide ka tom cilju’, stoji u saopštenju.

Tagovi: FK Sarajevo