22.1.2018

FK Borac Banja Luka: Nastavljamo borbu za TV prava

Objavljeno : 12-08-2017 09:58h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Fudbalski klubovi Borac i Željezničar na suprotnim stranama su na fudbalskom terenu, ali na drugom frontu su na istim pozicijama.

Tako tvrde u Platonovoj ulici i dodaju da ova dva kluba nisu usamljena u borbi oko televizijskih prava. Dok su na terenu protivnici, van terena Borac i Željezničar imaju zajednički jezik, bar po pitanju prodaje televizijskih prava. Tvrde to u Platonovoj ulici, iz koje još kažu da, uz ova dva kluba, ni Sarajevo, Zrinjski i Široki nisu dali saglasnost FSBiH i generalnom sponzoru lige, BH Telekomu, za ustupanje prenosa domaćih utakmica.

U Borcu kažu da imaju obećanja da će problem biti riješen do naredne utakmice na Gradskom stadionu, a u suprotnom imaju alternativu. “Ovaj klub, kao najveći u Srpskoj, preduzeće korake, pa makar to bilo na moju ličnu odgovornost. Klub će pustiti prenos, a ja ću platiti kaznu. Navijači i sponzori ne smiju da ispaštaju”, kaže Vedran Pusić, član UO FK Borac.

U Borcu se hvale da im prodaja sponzorskih paketa ide od ruke i da su do sada prihodovali skoro 760.000 maraka. Planiraju i da kompletan dug prema bivšim igračima i radnoj zajednici isplate do 31. decembra ove godine i to uz pomoć kreditnog zaduženja u jednoj od komercijalnih banaka u iznosu od milion maraka na period od pet godina.

Dug prema banci, prema ideji prvih ljudi kluba, vraćao bi Grad Banjaluka, u iznosu koji je iz gradskog budžeta svake godine planiran za klub. Žiranti za kredit bili bi i članovi Upravnog odobora sa svojim firmama, rekao je obrazlažući ovu ideju, član UO Darko Milunović, javlja ATV.