19.2.2020

EMOCIJE SU ZAJEBANA STVAR: Oproštaj Mujakića!

Objavljeno : 19-05-2019 15:13h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

FK Sarajevo osvojio je historijsku duplu krunu. Zasluge za veliki uspjeh bordo tima pripadaju i sjajnom stoperu Nihadu Mujakiću. Za odlične partije Mujakić je nagrađen nagradom “Ismir Pintol”, koju dodjeljuju najvatreniji navijači Sarajeva “Horde zla” za najborbenijeg igrača kluba.

Nakon burnog slavlja i neprospavane noći, Mujakić se oglasio na Facebooku u dosta emotivnom statusu, pošto će na kraju sezone napustiti tim s Koševa i prijeći u belgijski Kortrijk.

– Svakoj priči jednom dođe kraj, iz svakog sna se jednom probudiš, a nakon nekog vremena se možda i ne sjećaš šta si sanjao, koliko god je taj san bio lijep.

Ja imam sreću da otvorenih očiju sanjam svoje sne i znam da se nikad neću probuditi iz ovog sna. Svoj vrhunac karijere, iako mi je 21 godina, već sam doživio sa svojim voljenim klubom.

Kada sam prvi put u svom životu obukao bordo majicu, znao sam šta želim i ta želja me je vodila kroz cijeli život, koji nije bio nimalo lagan. Gledao sam mnoge generacije kako se bore za bordo grb i maštao da jednog dana i ja čujem huk sa tribina, mašta i sanjao i danas dosanjao sve. I huk sa tribina i skandiranje i tugu i ogromnu radost.

Moje Sarajevo, moja ljubav, moja braća i ja slavimo duplu krunu. Nemam dovoljno riječi da opišem koliko sam ponosan na svakog suigrača, na svakog navijača, koji nas je sa tribina bodrio tokom sezone, po kiši, po suncu, po vjetru i na kraju smo zajedno uspjeli da ispišemo historiju FK Sarajevo.

Odlazim ponosan i sretan što sam dio bordo porodice i sve što se desi u budućnosti, bit će neuporedivo sa osjećajem koji živim posljednjih dana, sa obim osjećajem ponosa, ljubavi, neizmjerne sreće…

Sve sam ti dao voljeno moje Sarajevo, a ti si mi sve vratio na najljepši mogući način. Odlazim iz Sarajeva, ali Sarajevo nikad neće otići iz mene i jednog dana ću se vratiti da još jednom čujem huk sa tirbina i zagrlim bordo porodicu.

Do tada, koji god dres da budem nosio ispod njega će biti majica sa grbom jedinog kluba kojeg volim svim srcem, a tebe volim Sarajevo, ti to znaš i tako će biti dok god budem živ. Hvala Vam na svemu bordo braćo i vidimo se na trbini sa zastavom u rukama.

Zajedno do kraja… – napisao je mladi stoper na svom profilu.