5.4.2020

DOMAĆI KADAR: Šolbić preuzeo Mladost DK!

Objavljeno : 27-11-2019 15:56h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Kakanjski trener, profesor Fahrudin Šolbić novi je šef stručnog štaba nogometaša Mladosti iz Doboja kod Kaknja, koja se sinoć razišla s Mostarcem Ibrom Rahimićem – kazao je za Fenu predsjednik tog kluba Mensur Mušija.

– Ostala su samo dva kola do kraja i nije vrijeme za neke velike promjene. Odlučili smo se da ekipu u naredna dva kola, u kojima nam je cilj osvojiti tri boda, vodi domaći trener Šolbić. Možda ćemo mu, u ulozi pomoćnog trenera, priključiti i Almira Jašarspahića, bivšeg igrača kakanjskog Rudara i zeničkog Čelika – kaže Mušija, koji ističe da će tek u zimskoj pauzi razmišljati o dugoročnim rješenjima, kako trenerskim tako i igračkim.

Mušija dodaje kako mu se bilo teško razići s Rahimićem, jer njih dvojicu, kako napominje, veže dugogodišnje prijateljstvo, koje su produbili i saradnjom u dva navrata u nogmetnom klubu na čijem je čelu. Rahimić je u Doboj kod Kaknja stigao početkom septembra, nakon što se razišao s Veležom, kojeg je uveo u Premijer ligu BiH te počeo i tekuću sezonu.

– Rahimić zaslužuje puno više od ovoga. Mi smo se fino razišli, on je shvatio i prihvatio situaciju te se i zbog mene i zbog sebe odlučio povući. Želi se posvetiti porodici i on se vraća u Švicarsku – kaže Mušija.