18.8.2019

Darko Vojvodić: Opstanak – uspjeh Borca? Nije dobro!

Objavljeno : 03-05-2018 20:55h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Pobjedom GOŠK-a protiv Čelika (1:0), fudbaleri Borca zvanično su tri kola prije kraja sezone izborili opstanak u Premijer ligi BiH.

Iako Banjalučani mogu biti zadovoljni ovakvim ishodom, šef stručnog štaba Darko Vojvodić naglasio je da ova sezona mora biti opomena za sve kojima je “crveno-plava” boja u krvi, te da Borac ubuduće ne smije dozvoliti da se bori za opstanak, nego za sami vrh premijerligaške tabele.

“Ako se opstanak tretira kao uspjeh, onda to nije dobro”, podvukao je Vojvodić u izjavi za “Glas Srpske”. Strateg koji je na Gradski stadion stigao sa misijom da zadrži Borac u društvu najboljih, to je i uradio, iako ostaje žal što “Velikan iz Platonove” u prvom dijelu sezone nije osvojio više bodova, a samim tim i izborio plasman u Ligu za prvaka.

“Borac je ušao u desetu deceniju postojanja, za osam godina slavi vijek postojanja i uvijek mora biti u vrhu. The effective dose cheap lasix may be administered once or twice daily. Toga moraju da budu svjesni ne samo oni ko su usko u vezi sa klubom, već i cijela društvena zajednica i cijela Republika Srpska, jer ovaj klub mora biti njen najbolji reprezent”.

Iako smo sada sigurni, u svaki od tri preostala meča ući ćemo sa željom da ostvarimo što bolji rezultat, a neki igrači imaće priliku da dokažu svoj kvalitet. Veću minutažu sigurno će dobiti Ilić, Kondić, Čudić, Zarić, Dejan Glišić, Neven Bunić. Moramo da analiziramo igru svakog pojedinca, jer uskoro će kraj sezone i do tada moramo da znamo na koga ćemo i dalje računati, a ko će otići. O imenima je još rano pričati, ali je sigurno da će biti onih koji će ostati bez ‘crveno-plavog’ dresa”, jasan je Vojvodić.

A da li ćemo Vojvodića na Gradskom stadionu gledati i dogodine, još nije poznato. “Za sada sam zadovoljan svim. Imamo sjajne uslove, perspektivnu upravu, a igrači me dobro slušaju. Ne bih imamo ništa protiv da ostanem, ali vidjećemo”, rekao je Vojvodić, koji je sa upravom banjalučkog kluba dogovorio saradnju do kraja sezone, nakon čijeg će završetka dvije strane sjesti i razgovarati o eventualnom produženju ugovora.