6.4.2020

Ćurković: Velež predstavlja simbol jednog vremena

Objavljeno : 20-02-2020 19:24h Objavio: BHFudbal.ba

Nekada proslavljeni golman Ivan Ćurković ne krije simpatije prema klubovima za koje je nastupao tokom karijere i raduje se svakom uspehu mostarskog Veleža, Partizana i St. Etienna, piše Anadolu Agency.

U razgovoru za Anadolu Agency (AA), nekadašnji visoki funkcioner Fudbalskog saveza Srbije (FSS) veruje da su njegovi ”Rođeni” na dobrom putu da postanu stabilan član Premijer lige Bosne i Hercegovine i vrate sjaj iz vremena kada su bili u samom vrhu jugoslovenskog fudbala.

„Velež se posle tri godine vratio na veliku sceni i meni je izuzetno drago jer je reč o klubu koji predstavlja simbol jednog vremena. Uvek se u Mostaru igrao lep fudbal, bez obzira na ime protivnika i na trenutnu situaciju na tabeli. Velež je tri puta bio nadomak titule prvaka Jugoslavije, dva puta je osvajao pehar Maršala Tita i jednom čak dogurao do četvrtfinala Kupa UEFA. To su slike koje ne blede i koje, sa druge strane, obavezuju da se klub u najkraćem mogućem roku vrati na staze stare slave“, rekao je Ćurković.

Ćurković je ponosan na period proveden u Mostaru i drago mu je što se bivši asovi vraćaju na mesto uspeha, pokušavajući da podignu Velež na noge i da mu ubrizgaju preko potrebnu energiju za pohod ka vrhu bosanskohercegovačkog fudbala, prenosi Anadolu Agency.

„Velika je stvar za Mostar što ponovo ima dva kluba u elitnom rangu takmičenja. Zrinjski i Velež su ponos grada i zaslužuju da igraju protiv najjačih ekipa u Premijer ligi BiH. Vratio se i Borac tamo gde mu je mesto, bio sam ovih dana u Banjaluci i vidim da ponovo vlada ona prava fudbalska groznica. Veliko je zadovoljstvo pratiti Premijer ligu Bosne i Hercegovine ove sezone, jer ima nekoliko kandidata za titulu. Verujem da će neizvesnost potrajati do poslednjeg kola“, istakao je Ćurković.