4.4.2020

Ćivić: Velež će se puno pitati u Premijer ligi

Objavljeno : 07-06-2019 16:31h Objavio: BHFudbal.ba

Jedan od najvećih bosanskohercegovačkih klubova, mostarski Velež, nakon tri sezone igranja u Prvoj ligi FBiH vratio se u Premijer ligu BiH.

Za najveći rang takmičenja u našoj zemlji Veležu su potrebna i pojačanja, a prvo pojačanje je Muharem Ćivić, koji igra na sredini terena, ali nije mu strano ni da zaigra na poziciji lijevog beka. U ekipu Veleža dolazi iz tuzlanske Slobode, gdje je imao dosta zapaženu ulogu prošlu sezonu. U razgovoru za BHFudbal.ba Ćivić otkriva šta je presudilo da dođe u Velež.

“Pa moram biti iskren, imao sam razgovore s Veležom čak i prošlu sezonu dok se igrala Prva liga FBiH, ali igrom slučaja završio sam u Slobodi, a sada smo eto konačno postigli dogovor. Mislim da se moglo vidjeti ovih par godina da je Velež stvarno digao profesionalizam i sve oko kluba na visok nivo i da su jedan jako organizovan klub što je presudilo u mojoj odluci”, govori nam Ćivić i ističe da će Velež u Premijer ligi biti konkurentan.

“Gospodina Rahimića poznajem od ranije i mislim da će se Velež puno pitati u Premijer ligi”, kaže Ćivić, koji je svjestan da Velež ima jedne od najvjernijih navijača, te da se raduje igranju pred mostarskim Red Armyjem.

“Pa nisam baš toliko upoznat s Mostarom, a o Veležu ne treba trošiti riječi. Kroz čitavu sezonu vidjeli smo kakve navijače ima Velež, sigurno su bili dvanaesti igrač igračima Veleža. Radujem se što ću imat priliku da igram pred takvim navijačima”, rekao je za kraj razgovora Muharem Ćivić.

Inače, Muharem je stariji brat reprezentativca naše zemlje Eldara Ćivića, a u dosadašnjoj karijeri igrao je za Slogu iz Tojšića, Travnik, Zvijezdu Gradačac, Slobodu iz Tuzle, a jedno vrijeme i u Češkoj za ekipu MAS Taborsko.