18.8.2019

ČETVRTI PORAZ U NIZU: Željo izgubio od Krupe!

Objavljeno : 24-11-2018 15:17h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Fudbaleri Željezničara su u okviru 18. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Krupe sa 2:1. Domaći su poveli u 14. minuti.

U prvom ozbiljnijem napadu Krupe u kaznenom prostoru je Zilić oborio Marjanovića, a glavni sudija je svirao najstrožiju kaznu. Siguran sa 11 metara bio je Crnov. U 35. minuti Čurjurić iz prekida šutira preko gola. Tri minute poslije Veselinović lijepo prolazi, ulazi u kazneno prostor i iz dobre situacije šutira preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

U 47. minuti Vranješ šutira sa 20 metara, Kutić sigurno brani. Zilić ubacuje u 56. minuti, Krpić glavom šutira, Kutić ponovo brani. Marjanović u 65. minuti šutira, Kjosevski brani. U 72. minuti je Željo poravnao. Jazvić se izborio za loptu, Osmanković šutira, Kutić odbranio, a Krpić pospremio loptu u mrežu.

U 78. minuti Osmanković iskosa šutira, lopta se odbija u korner.

Nakon kornera je Zec zakasnio na ubačaj Stojana Vranješa. U 82. minuti domaći ponovo vode. Crnov je ubacio, a Aganspahić glavom pogodio za 2:1. U 88. minuti Crnov iskosa šutira pored gola. Minutu poslije i Markanović u prilici, ovaj put golman Vedran Kjosevski odlično brani.

Izjave glavnih aktera današnje utakmice možete pogledati u nastavku: