20.2.2020

BORDO UPRAVA NE MIRUJE: Hodžić prudužio ugovor!

Objavljeno : 15-01-2020 17:49h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Dres Fudbalskog kluba Sarajevo i u narednoj sezoni nosit će Dušan Hodžić, koji je produžio vjernost Bordo timu do juna 2021. godine.

Dvadesetšestogodišnji desni bek je stigao u Sarajevo iz Radnika na ljeto 2016. godine, a debitovao je 23. jula u gradskom derbiju sa Željezničarom (1:1). Sa Bordo timom je u prošloj sezoni osvojio duplu krunu, što je kruna njegove dosadašnje karijere.

DUŠAN HODŽIĆ: “Sretan sam što ostajem na Koševu. Jedan je cilj – to je pobjeda. U prošloj sezoni smo igrali jako dobro i pred nama je težak zadatak. Dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje stručnog štaba i da zajedno sa saigračima obradujem navijače”.

Hodžić je za Sarajevo odigrao 81 utakmicu i upisao jedan gol uz sedam asistencija.

EMIR HADŽIĆ: “Dušan Hodžić je u ovoj, kao i u protekloj sezoni, pokazao da se radi o izuzetno kvalitetnom igraču, koji je neizostavan dio prvog tima. Hodžić ostaje na Koševu do 2021. godine, a stručni štab i ja smo sigurni da će svojim iskustvom i vještinama zajedno sa saigračima ostvariti dobre rezultate”.

Osim Sarajeva i Radnika, Hodžić je igrao za Mladost iz Velike Obarske, Velež i Čelik, gdje je u prvom dijelu prošle sezone boravio kao posuđen igrač Bordo tima.