11.12.2019

Bordo klub proslavio rođendan u Historijskom muzeju

Objavljeno : 25-10-2019 10:51h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U organizaciji Fudbalskog kluba Sarajevo sinoć je održana proslava 73. rođendana Bordo kluba, prenosi zvanični sajt kluba sa Koševa.

U Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine proslavi su prisustvovali igrači sa stručnim štabom, treneri u Omladinskom pogonu, članovi administracije i Upravnog Odbora, te brojni sponzori, legende i prijatelji kluba, koji su se okupili kako bi zajedno, na simboličan način proslavili 24. oktobar.

Manifestacija je započela minutom šutnje kako bi se odala počast preminulom navijaču Sarajeva, Almiru Kuki Salanu. Riječ je imao i kapiten tima Krste Velkoski, koji se obratio prisutnima, kao i Predsjednik UO Senad Jahić.

SENAD JAHIĆ: “Iza nas je najuspješnija sezona u ovoj dugoj historiji kluba – sezona koja će se još dugo pamtiti i spominjati. Ne može se opisati riječima ponos koji osjećamo što smo ispisali takve historijske trenutke. Radili smo srcem, radili smo predano i najvažnije od svega, radili smo zajedno. U mnogim izazovima smo pokazali da dišemo kao familija, kad je pojedinac zatrebao podršku, zajednički smo je davali. To je, dragi moji, najveće bogatstvo koje imamo.”

U toku manifestacije uručena je nagrada Želimir Vidović Keli Emiru Hujduru, osnivaču i treneru u Školi fudbala Respekt. Hujdur je u proteklih godinu dana svojim radom i angažmanom u zajednici dao izniman doprinos u poboljšanju trenažnih i drugih uslova.

Proslavi rođendana prisustvovala je Azra Dedić, koja je prošle sedmice osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u ID judu.

Na kraju manifestacije šef stručnog štaba, Husref Musemić, zajedno sa legendama kluba, izrezao je rođendansku tortu uz veliki aplauz prisutnih zvanica. Proslavu rođendana svojim prisustvom ispratile su i brojne klupske legende poput Vahidina Musemića, Fuada Muzurovića, Seada Jasenkovića, Fahrudina Prljače, Ibrahima Sirće, Zijada Švrakića, Emira Obuće, Alena Avdića…

Tagovi: FK Sarajevo