26.5.2019

BORAC IPAK OSTAJE? Zvijezda nije dobila licencu!

Objavljeno : 14-06-2018 11:29h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Fudbalskom klubu Zvijezda 09 iz Bijeljina odbijen je zahtjev za izdavanje licence za takmičenje u BH. Telecom Premijer ligi BiH za sezonu 2018/19.

Odlučeno je ovo na sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS Bosne i Hercegovine, povodom postupka vanredne primjene sistema za licenciranje klubova koji su ostvarili plasman u BH.

Telecom Premijer ligu BiH kroz takmičenja na nivou entitetskih saveza Fudbalskog saveza Republike Srpske i Nogometnog saveza Federacije BiH.

Osim odbijenice za klub iz Etno sela Stanišići Bijeljina, na Prvostepenoj komisiji je jednoglasno donijeta i odluka o izdavanju licence za Slogu iz Siminog Hana, koja je pobjednik Prve lige F BiH. Ipak ovo ne znači i da definitivno prvaci RS neće igrati u eliti naredne sezone.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer lige BiH, klubovi koji nisu dobili licencu imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova u roku od 8 dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje.