20.8.2019

BEZ GOLOVA: Remi Želje i Širokog na Grbavici!

Objavljeno : 24-04-2019 21:49h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Fudbaleri Željezničara su u okviru 28. kola BH Telecom Premijer lige BiH na stadionu Grbavica remizirali sa Širokim Brijegom 0:0.

Veselinović u 16. minuti ubacuje iz prekida, Krpić šutira glavom, ali je Bilobrk sigurno uhvatio. Udarac Zajmovića iskosa u 23. minuti bio je lak plijen za Bilobrka. Gosti prijete u 27. minuti. Ćorić je spustio za Babića koji snažno šutira sa 20 metara, ali lopta odlazi preko gola.

U 39. minuti Mujezinović ubacuje iz slobodnog udarca, a Sipović glavom šutirao malo pored gola Širokog Brijega. Minutu poslije Petrović glavom šutira daleko od gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Hajdarević je povukao u 55. minuti, dodao do Sadikovića čiji snažan udarac sa distance odlazi preko gola. Plavi su imali sjajnu priliku u 58. minuti. Veselinović je odlično ubacio sa lijeve strane, Krpić najbolje skočio, ali udarac glavom odlazi tik pored stative. Hajdarević je tukao sa distance u 68. minuti, ali njegova parabola odlazi preko gola.

Minutu poslije Bilobrk lako hvata pokušaj glavom Veselinovića. A. Zec u 77. minuti iskosa šutira, lopta pogađa spoljni dio mreže. U 86. minuti velika prilika za goste, Jurić je nakon greške odbrane krenuo prema golu, i sa vrha kaznenog prostora šutira, ali je Fejzić bio dobro postavljen i uhvatio loptu.

Do kraja se rezultat na Grbavici nije mijenjao.