5.4.2020

Baljić: Velež dolazi po bodove, neće biti nimalo lako

Objavljeno : 27-02-2020 15:13h Objavio: BHFudbal.ba

FK Tuzla City i mostarski Velež sutra otvaraju 21. kolo BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine, na stadionu Tušanj sa početkom u 14:30.

Elvir Baljić, trener tima iz Simin Hana sutra želi slaviti protiv Veleža, te tako zaboraviti visok poraz u prošlom kolu od FK Sarajevo rezultatom 6:2.

“Meč protiv Sarajeva nije prošao kako treba. Siguran sam da bismo ostvarili bolji rezultat da smo ostali sa 11 igrača”, rekao je Baljić, te nastavio:

“Sada slijedi Velež, dobra ekipa koja je u dobroj formi i koja će doći po bodove. Neće nam biti nimalo lako, ali ja vjerujem u naš tim. Imamo kvaliteta, igramo na svom terenu, neophodni su nam bodovi i nadam se da ćemo osvojiti tri boda”, zaključio je Baljić, nakon čega se obratio Efendić:

“Mislim da prošla sedmica nije bila baš najbolja za nas. Sutra imamo utakmicu gdje sve možemo ispraviti. Ta utakmica nam može vratiti mir, a poslije Veleža imamo još dvije jako teške utakmice. Svjesni smo situacije, ali ako želimo ostati u borbi za Evropu onda su nam tri boda protiv Veleža neophodna. Oni su jako kvalitetna ekipa, te imaju jako dobrog trenera. Očekujem tešku utakmicu, ali se nadam da ćemo osvojiti tri boda.”