20.8.2019

Baka: Moja želja je preuzeti klub van granica BiH!

Objavljeno : 07-06-2019 14:05h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

“Puno je poštenije zaključiti ovu uspješnu priču koju smo zajednički pisali i dati priliku nekom drugom treneru da s momčadi krene u pripreme za novu sezonu”, kazao je Baka koji je danas odstupio sa mjesta trenera Zrinjskog.

“Trenerom Zrinjskog sam imenovan četiri puta, što je najbolja potvrda da ovom klubu ne znam reći ne, ali odluka da ne produljimo ugovor je zapravo jedina ispravna i logična. Jednostavno, kao što je bio slučaj i prije godinu dana, moja želja za preuzimanjem nekog kluba izvan granica BiH i dalje postoji, tako da od mene definitivno ne bi bilo odgovorno da sam pristao na nastavak suradnje, a onda vrlo brzo odstupio. Puno je poštenije zaključiti ovu uspješnu priču koju smo zajednički pisali i dati priliku nekom drugom treneru da s momčadi krene u pripreme za novu sezonu”, kazao je Slišković.

Blaž Slišković je četvrti put šefom stručnog štaba HŠK Zrinjski imenovan 13. avgusta 2018. godine, a u 34 službene utakmice upisao je 19 pobjeda, devet remija i šest poraza. Sa Sliškovićem na klupi ‘Plemići’ su osvojili dva posljednja naslova prvaka BiH, a iza njega su sveukupno rekordne 172 utakmice na klupi HŠK Zrinjski. Klub mu je u perioduu do pronalaska novog angažmana odlučio ponuditi ulogu savjetnika Uprave za sportska pitanja, što je Slišković i prihvatio.