11.11.2019

Amar Osim: Ubismo se analizirajući protivnike!

Objavljeno : 23-04-2019 15:01h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Željo će u okviru 28. kola dočekati Široki, a tim povodom održana je konferencija na kojoj su se obratili trener Amar Osim i golman Fejzić.

– Je li mislite da nismo analizirali ove utakmice prije? Svakog protivnika analiziramo. Ubismo se analizirajući protivnike. Što se tiče kiksa, potpisujem odmah kiks, ako ćemo dobiti pet mečeva poslije. Po svim kombinacijama ako sutra kiksamo, a poslije toga sve dobijemo bit ćemo 3. ili 4. Široki Brijeg ima slabosti, ali nećemo govoriti o tome na pressu. Raspoloženje je bolje jer smo nekog dobili. Nije lako dobiti nikoga, da li je to do sistema takmičenja ili šta je već ne znam. Imamo bolje raspoloženje, imamo protivnika koji izaziva respekt, što zbog imena, što zbog rezultata, što zbog borbe za mjesto za koje se i mi borimo. Spremni smo za ono što nas čeka i igramo protiv protivnika, kojeg ni slučajno ne možemo potcijeniti. Bit će promjena, ne možemo računati na Ramovića i Ermina Zeca, istakao je Amar Osim.

– Treniram, radim cijeli život i želim da budem na golu. Došao sam prije tri i pol godine da budem alternativa Kjosevskom. Za sve ovo vrijeme smo postali prijatelji, ja sam se dokazivao svakodnevno. Što se tiče povratka među stative, hvala na stručnom štabu, a što se tiče jesam li opravdao povjerenje to je do njih. Posebne pripreme za Široki nismo imali, ali odlično poznajemo čvrstu ekipu Širokog Brijega. Napravili su u ovom dijelu prvenstva doista dobre rezultate, ali to nama daje za pravo da ih maksimalno respektujemo. Ko od nas sutra bude istrčao na teren smatram da moramo dati svoj maksimalan doprinos. Želimo pobjedu da bismo se približili Širokom i ušli u borbu s njima za treće mjesto, kazao je Irfan Fejzić.

Utakmica se igra u srijedu u 20 sati uz prenos na platformi Moja TV. Prodaja ulaznica po uobičajenim cijenama počinje na dan utakmice u 10 sati u Shopu FK Željezničar, a od 14 sati u prodajnim kućicama ispred stadiona.