11.12.2019

Amar Osim: Nećemo dobiti ako se ponovi Mladost!

Objavljeno : 22-11-2019 14:21h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Željezničar će u okviru 17. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati Široki Brijeg, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i prvotimac, Semir Štilić.

– Mišljenja sam da Široki uvijek ovdje igra otvoreno. S te strane bi utakmica trebala biti kvalitetna, ali znate kako je u fudbalu. Sve zavisi od uvoda. Mislim da su svi poželili utakmica zbog pauze. Zadnju nismo baš najbolje odigrali na Grbavici. Ustvari, posljednji put smo dobro odigrali Kup protiv Mladosti, a to je bilo prije dva mjeseca. Široki nije na mjestu na kojem smo ga navikli gledati, ali to ovaj put ne mora ništa značiti. Uvijek na Grbavici igraju otvoreno i dobro, rekao je Osim dodavši:

– Zadnje četiri utakmice u prvenstvu nismo dobili Širokog. Imamo više bodova od njih, znamo im slabe tačke i imaju ih više od nas. Ako budemo kao protiv Mladosti, nećemo dobiti. Ako budemo kao u Tuzli, imamo šansi. Imali smo dramatično različitih pristupa u posljednjim utakmicama. Sloboda je zadnja pa to ostaje lijepa uspomena, no ne treba zaboraviti da smo prije toga bili loši u nekoliko utakmica.

– Znamo svi šta gradski derbi znači, kako nama igračima, tako i navijačima. Mislim da je za nas igrače trenutno prioritet utakmica sa Širokim, gdje trebamo pobjedu i tri boda. Ne želimo razmišljati o derbiju, mislimo samo na Široki Brijeg, kazao je Štilić, a potom odgovorio na pitanje u vezi kvaliteta Premijer lige.

– Ima dosta prostora za napredak, ali čini mi se da ide bolje. Tereni su malo bolji, organizacija je bolja. Nisam igrao deset godina ovdje, liga je iz godine u godinu kvalitetnija. Nekad malo više, nekad malo manje, ali dobijamo kvalitetne igrače, rekao je Štilić.