13.11.2019

Amar Osim: Imaju četiri boda, a zaslužili su mnogo više

Objavljeno : 13-09-2019 12:49h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Željezničar će u okviru 8. kola gostovati Veležu, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se Amar Osim i Srđan Stanić.

– Bez nekakve demagogije mislim da je Velež ekipa koja ima najmanji broj bodova u odnosu na broj prilika, šansi. Mislim da imaju najmanji broj bodova u odnosu na ono koliko su zaslužili. Imaju četiri boda, a zaslužili su dosta više. Ako to uzmemo u obzir, ako uzmemo da igraju kući, da su super motivisani, a biće svkako motivisani jer igraju dva velika kluba, sa dugogodišnjim rivalstvom, ako uzmete utakmice protiv Sarajeva i Zrinjskog, gdje su oni izgledali jako dobro, i mogli su izvući dosta više od nula bodova.

– Ne kažem da je trebao, nego da je mogao. Širokog su savladali i kada sve to znaš gledaš drugačije. Nama će to biti jako dobar test da vidimo kakvi smo protiv takvog protivnika. Domaćin će biti potpomognut podrškom publikom, uz teren koji je drugačiji nego na ono što smo navikli u nekoliko posljednjih utakmica, rekao je Osim.

– Želio bih reći da mi je jako drago što se klub takvog renomea vratio u ligu i što ćemo kao liga imati još derbija sa većim brojem publike. Nadovezao bih se na šefa, pročitao sam da je Velež statistički poslije nas stvorio najviše šansi poslije nas. To treba poštovati. Dobri su prema naprijed i možemo imati problema ako ne odradimo ono što smo pripremili. Zadnje gostovanje Veležu pamtim po gorkom, jer sam dole izgubio titulu, kazao je Stanić.

Utakmica se igra u subotu u 16:30 sati u Vrapčićima.

Susret možete gledati putem Moja TV i MojaWebTV.