24.2.2018

Jagodić: Neki igrači žele mimo kluba zadovoljiti svoje interese

Objavljeno : 28-11-2016 12:16h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Tuzlanska Sloboda je protekli vikend srušila neugodnu tradiciju na Bilinom polju i nakon godina neuspješnih gostovanje ekipi Čelika u Zenici ostvarila je siguran trijumf golovima Sulejmana Krpića i Asima Zeca.

Dan nakon utakmice protiv Zeničana sa Tušnja je i službeno potvrđeno da najbolji veznjak ekipe Amer Ordagić napušta klub i vjerovatno odlazi u Južnu Koreju gdje će sigurno osigurati svoju životnu egzistenciju.

O novonastaloj situaciju u Slobodi i gostujućem trijumf protiv Čelika razgovarali smo sa šefom stručnog štaba Tuzlaka Vladom Jagodićem.

Prvo se osvrnuo na prvu gostujuću pobjedu Slobode u ovoj sezoni:

“Profesionalno mi je izuzetno drago da smo napokon uspjeli osvojili tri boda na gostujućem terenu, dok mi je u isto vrijeme sentimentalno veoma žao Čelika, jer klub tog renomea i tradicije nije zaslužio da ga gleda 100 gledalaca. Pogotovo mi je žao “Robijaša” koji ovo nisu zaslužili.”

“Nikada neću zaboraviti naša zajednička radovanja i izboreno četvrto mjesto, ali bez evropskih utakmica, zbog drugih već poznatih vanfudbalskih razloga. Mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu, sa jasnim ciljem i konceptom. Bili smo mnogo bolji, pogotovo u drugom poluvremenu.”

Jagodić je imao samo riječi hvale za Ordagića ali je i komentarisao neke igrače koji žele mimo Slobode zadovoljiti svoje interese.

“Što se tiče Ordagića, to je stvar između kluba i igrača i uvijek ću podržati obostranu saradnju i interes. Amer je izuzetno dobar i igrač i osoba, a svojom korektnošću je sebi otvorio vrata da bude podržan od svih nas kako bi obezbijedio sebi egzistenciju. Samo kada su sve strane zadovoljne mogu smatrati da zaslužuje moju podršku. Koliko god je Amer pomogao Slobodi isto toliko je Sloboda pomogla Ameru. Čist primjer svim drugim igračima iz kluba”, kazao je trener Vlado Jagodić u razgovoru za BHFudbal.ba

“Moram naglasiti da na žalost ima nekoliko igrača koji po svaku cijenu žele mimo Slobode zadovoljiti samo svoje interese i “nekoga trećeg”, što nije ispravan put”, rekao je za kraj razgovora trener ‘crveno-crvnih’.