23.10.2018

​Ante Miše poručio: Ultrasi su najbolji navijači u BiH

Objavljeno : 12-06-2018 15:03h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Ante Miše, novi trener HŠK Zrinjski danas je predstavljen javnosti u prostorijama kluba. 50-godišnji hrvatski trener posljednji angažman je imao u stručnom stožeru A reprezentacije Hrvatske s kojom je sudjelovao na Europskom prvenstvu 2016. godine, u dva navrata je vodio HNK Hajduk Split, a iza sebe ima i premijerligaško iskustvo na klupi NK Vitez.

“Moram reći da sam malo nervozan, što je i normalno. Dolazim u prvaka BiH tri puta zaredom, šesterostrukog prvaka. Zahvalio bih se ljudima iz Uprave kluba koji su mi dali priliku da vodim Zrinjski u narednoj sezoni, ili sezonama. Izuzetno cijenim i stvarno sam počašćen što sam dobio prigodu da vodim instituciju Zrinjskog i mogu obećati da ću sa svojom kvalitetom, znanjem i energijom pokušati napraviti ono što svi očekuju. To je obrana naslova prvaka, otići do kraja u Kupu, i napraviti iskorak u Europi”, kazao je Miše u svom prvom obraćanju medijima kao trener HŠK Zrinjski.

Novi trener Zrinjskog Ante Miše rođen je 14. septembra 1967. u Vukovaru.

Profesionalnu karijeru počeo je 1985. debitiravši za HNK Hajduk Split za koji je upisao ukupno 297 službenih nastupa, jednu sezonu proveo je na posudbi u FK Borac Banja Luka, tri godine je igrao u Nizozemskoj za SBV Vitesse Arnheim, a karijeru je završio u Sloveniji kao igrač NK Mura Murska Sobota. Za A reprezentaciju Hrvatske nastupio je u sedam utakmica.

“Moj prethodnik Blaž Slišković koji mi je bio suigrač u Hajduku ostavio mi je u naslijeđe odličnu momčad posloženu po svim linijama. Na meni je i na mom stručnom stožeru da nastavimo dobar rad, i da pokušamo napraviti iskorak u Europi. Pozdravio bih navijače Zrinjskog, i želim da Ultrasi najbolja navijačka skupina u BiH, i dalje budu velika potpora klubu, kao što su bili dosada”, riječi su novog trenera mostarskog Zrinjskog Ante Miše.

Uprava kluba nije krila zadovoljstvo dolaskom Ante Miše za trenera.

“Sretan sam i zadovoljan sam što smo u veoma kratkom roku uspjeli pronaći kvalitetnog čovjeka koji treba da nas povede u novu stranicu povijesti HŠK Zrinjski. Očekujemo nastavak izvanrednog posla kojega je obavljao prethodni trener, naš uvaženi i dragi trener gospodin Blaž Slišković koji stjecajem okolnosti nije s nama. Ante je dobra upoznat s ambicijama i željama HŠK Zrinjski da bude uvijek najbolji, da bude uvijek pobjednik, i svjestan je da ga ovdje čeka ozbiljna zadaća. Međutim, kao ambiciozan čovjek koji se dokazao u nogometu kao igrač i trener. On je radio u NK Vitezu, i poznaje nogomet u BiH, te mislim da smo napravili odličan izbor. Na Anti Miši, ali i na svima nama je da nastavimo dobro i kvalitetno raditi i da postižemo rezultate koje ovaj klub, ovi navijači, i ova sredina zaslužuje”, istaknuo je izvršni dopredsjednik HŠK Zrinjski Danko Šulenta.