24.2.2018

Poznat datum otvaranja istočne tribine na Grbavici!

Objavljeno : 16-02-2017 14:56h Objavio: BHFudbal.ba (A.P)

Istočna tribina na stadionu Grbavica biće završena do 5. marta, a otvaranje iste tribine za navijače će biti početkom mjeseca aprila, na prvoj utakmici Željezničara u Ligi 6, potvrđeno je danas iz kluba.

Ovo je potvrđeno na radnom sastanku između predstavnika FK Željezničar i izvođača radova. Sastanku su prisustvovali predsjednik Nadzornog odbora Kluba, Senad Misimović, direktor, Mirsad Šiljak, generalni sekretar, Amer Duvnjak, predstavnici izvođača radova GP Butmir, Kenan Muzur i Mirza Potogija, te prisutni Nadzorni organ, Isak Medić, a glavni razlog sastanka je bio da se dogovori obavezan rok završetka radova na istočnoj tribini.

Izvođač radova je izgubio dosta vremena nakon vremenskih neprilika u januaru, ali izgubljeno vrijeme nadoknađeno je radom u noćnim satima, pa odstupanja od predviđenog roka završetka radova istočne tribine neće biti.

Nakon 5. marta obavit će se ispitivanje terena, betona i tehničkog prijema, a otvaranje je zakazano za prvu utakmicu Želje u Lige 6, 1. ili 5. aprila.