20.2.2020

POTVRĐENO: Predsjednik UEFA-e Čeferin u Sarajevu!

Objavljeno : 16-11-2017 12:30h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Aleksander Čeferin potvrdio je prvu zvaničnu posjetu Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine za srijedu, 29. 11. 2017. godine.

Povodom dolaska uglednog gosta u posjetu NS/FS BiH, predviđena je svečana večera za Predsjednika UEFA i njegove najbliže saradnike.

Ovom prilikom predviđen je dolazak predsjednika nacionalnih asocijacija iz regije (HNS, FS Srbije, FS Crne Gore, NZ Slovenije i FS Makedonije), koji će biti gosti Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Drugog dana posjete, gosp. Aleksander Čeferin će posjetiti sjedište NS/FS BIH, a nakon toga planiran je prijem u Predsjedništvu BiH i Vijeću ministara BiH. Tim povodom su predviđeni razgovori na temu trenutne situacije i budućnosti nogometa/fudbala u BiH. Nakon toga će biti organizovana press konferencija na sarajevskom aerodromu „Butmir“, poslije koje će delegacija UEFA otputovati u Moskvu na žrijebanje grupa za SP 2018. godine u Rusiji.

Poznato je da nakon prošlogodišnjeg izbora aktuelnog rukovodstva NS/FS BiH, UEFA daje još snažniju i kvalitetniju podršku Savezu. To se očituje kroz brojne razvojne projekte, kao i konkretnim programom finansijske pomoći NS/FS BiH. Ova podrška je još intenzivnija i izraženija nakon izbora Aleksandera Čeferina na funkciju Predsjednika UEFA u septembru 2016. To se svakodnevno potvrđuje kroz konkretne oblike saradnje, čime se bitno ojačava pozicija NS/FS BiH u evropskoj nogometnoj/fudbalskoj porodici.

Na putu ostvarenja svoje prosperitetne misije i realizacije strateških ciljeva, NSBiH u punom kapacitetu može i u budućnosti računati na korištenje sredstava iz UEFA fondova. Aktivnom saradnjom sa državnim institucijama u BiH stvara se realan preduslov za potpunom i efikasnom realizacijom projekata UEFA koji pomažu razvoju sporta, prvenstveno nogometa u BiH.