27.1.2020

PORUKA IZ ŠIROKOG: Imamo pravo vjerovati!

Objavljeno : 14-05-2019 12:06h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Igrači Širokog Brijega u srijedu očekuje uzvrat finala Kupa BiH protiv Sarajeva, a tim povodom u utorak je održana konferencija za medije.

Široki Brijeg, po riječima trenera Goce Sedloskog, u uzvratni finalni dvoboj Kupa BiH na Pecari protiv Sarajeva, ulazi rasterećen nakon poraza 0:3.

Imperativa nema, temeljni cilj, plasman u Europu, ostvaren je osvajanjem najvjerojatnije 3. mjesta u ligi i uzvratu je za očekivati dobru utakmicu u kojoj ćemo, prije svega, dati sve od sebe da pobijedimo, a hoće li to biti dovoljno za trofej, vidjet ćemo, dodao je Sedloski na konferenciji za novinare.

Svjestan činjenice da Široki Brijeg nije bio pravi u prvoj utakmici i da je jako teško pobijediti Sarajevo s 3:0, znajući i da tom istom protivniku Široki još nije zatresao mrežu, trener “Plavo-bijelih” je kazao i kako Široki lošu igru iz prvog poluvremena u Sarajevu ne može ponoviti te da će nastojati što prije postići gol u uzvratu, jer u nogometu se čuda događaju.

Optimistični su na presici bili i nogometaši Bernardo Matić i Dominik Kovačić, obećavši u uzvratu dati sve od sebe.

Imamo pravo vjerovati, prostora bilo kakvim kalkulacijama nema, a svi moraju pokazati čiji dres nose pa ćemo na Pecari pobijediti Sarajevo, zaključili su Kovačić i Matić.

NK Široki Brijeg uputio je apel gledateljima za fer i sportskim navijanjem u uzvratnoj utakmici finala Kupa BiH i pozvao svoje simpatizere da napune tribine Pecare i podrže “Plavo-bijele”.

S druge strane, u Sarajevo je otišlo 250 ulaznica za njihove navijače i oni bi trebali biti smješteni na istočnoj tribini. Sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima u Zapadnohercegovačkoj županiji, svako nepoštivanje njegovih odrednica, odnosno bilo kakve provokacije i narušavanje javnog reda i mira bit će sankcionirani.

Uzvrat finala Kupa BiH na rasporedu je u srijedu u 17 sati na Pecari.