26.6.2019

PONOS DOMOVINE: Džeko sportista godine u BiH!

Objavljeno : 17-12-2018 21:20h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko izabran je za sportistu godine u izboru BHRT-a i “Nezavisnih novina”. Nakon što je proglašen najboljim sportistom, Dijamant se putem video-linka obratio javnosti. Njegovo obraćanje prenosimo u cijelosti:

– Poštovani gosti, poštovani predsjedniče žirija i članovi,

Najprije bih da se izvinim što ću se pomoći čitanjem sa papira, jer ne bih želio nekoga zaboraviti, a ova nagrada mi je i jako bitna, te sam se ozbiljno spremio za govor (osmijeh)…

Svi znate da zbog obaveza u Rimu i oporavka od povrede, nisam večeras sa vama, ali to ne znači da ne pratim dodjelu nagrada u izboru BHRT-a i “Nezavisnih novina”. Ne samo večeras, već godinama unazad.

Upravo zbog toga, nagrada koju sam dobio mi je itekako draga, a na svaku koja dolazi iz moje domovine, sam izrazito ponosan.

Večeras ste podijelili veliki broj aplauza našim sportistima i hvala vam i u njihovo ime, ali i u moje. Međutim, našim sportistima i sportu u BiH treba malo drugačija podrška, osim tapšanja po leđima, aplauza i slikanja.

Treba nam da vjerujete u nas i da nam pomognete da ostvarimo naše ciljeve i promoviramo Bosnu i Hercegovinu na sportskim borilištima.

Bez pomoći države, bez vaše pomoći, kako finansijske, tako i svake druge vrste, to je jako teško i zato, volite i vi nas, onoliko koliko mi volimo Bosnu i Hercegovinu.
Hvala vam na nagradi koju ste mi dodijelili, ponosan sam na nju i sretan što ste izabrali baš mene, među toliko sjajnih sportista i sportistkinja koje naša zemlja ima, a svi oni zajedno su mi motivacija za dalji rad.

S obzirom na to da se bliže novogodišnji praznici, iskoristio bih ovu priliku da svim čestitam božićne i novogodišnje blagdane, te vas još jednom sviju pozdravljam i želim vam ugodnu večer, u nadi da nas sviju čeka bolja i ljepša budućnost.

Hvala vam još jednom od srca! – poručio je kapiten BiHM, Edin Džeko.

Tagovi: Edin Džeko