19.1.2020

ODMOR ZA PRVI TIM: Musemić u Ljubuški vodi mlade snage!

Objavljeno : 17-09-2019 11:30h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Ekipa Sarajeva jutros je iz Trening centra Butmir otputovala za Ljubuški, gdje je sutra očekuje susret 1/16 finala Kupa BiH protiv NK Ljubuški.

Šef stručnog štaba Husref Musemić je odlučio poštediti većinu prvotimaca i priliku pružiti mlađim igračima. Za utakmicu konkuriše sljedećih 18 igrača:

Marković, Dizdarević, Dupovac, Kurdić, Hodžić, Šabanović, Đokanović, Rahmanović, Handžić, Salčin, Guzina, Cruz, Dervišagić, Imamović, Sabljica, Šišić, Jašarević, Konjalić.

Za 14:00 sati je planiran ručak, dok će od 18:00 ekipa obaviti posljednji trening pred sutrašnju utakmicu.

DŽENIS ĆOSIĆ: “Prvenstveno želimo da prođemo utakmicu, to je osnovni cilj. S druge strane, priliku će dobiti igrači koji su manje igrali u nekom proteklom periodu, naravno u kombinaciji sa igračima koji su igrali. Znamo da se ekipa Ljubuškog takmiči u Drugoj ligi FBiH. Skupili smo informacije o njima, ne želimo ništa prepuštati slučaju. Želimo da prođemo, odigramo dobro i da kroz tu utakmicu napravimo dobru pripremu za utakmicu u Tuzli. Nadamo se da će ovi igrači koji dobiju priliku to opravdati i da će iskoristiti svoju šansu, kako bi na njih više računali u samoj ligi”.

Igrači koji nisu otputovali sa ekipom su dobili slobodno, a sutra će od 9:30 sati obaviti trening. Susret između NK Ljubuški i FK Sarajevo igra se sutra na stadionu Babovac od 16:30 sati.

Tagovi: FK Sarajevo  Kup BiH