23.9.2019

NSBiH: Sastanci uoči proljetnog dijela prvenstva

Objavljeno : 18-02-2019 23:25h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U cilju što kvalitetnije pripreme za nastavak takmičenja „BH Telecom“ Premijer lige BiH, danas je prostorijama NS/FS BiH održano nekoliko sastanaka.

Tom prilikom su se generalni sekretar NS/FS BiH Adnan Džemidžić, izvršni direktori Elmir Pilav (sektor za sport) i Nihad Hodžić (sektor za administraciju), sastali sa predstavnicima klubova našeg elitnog fudbalskog takmičenja.

Predstavnicima premijerligaških klubova su prezentovane propozicije takmičenja za nastavak sezone, apostrfirane su njihove obaveze klubova u vezi sa ispunjavanjem ugovornih odredbi prema sponzoru lige, „BH Telecom“-u, kao i obaveze klubova prema NS/FS BiH.

Na ovom sastanku je vođena konstruktivna rasprava u cilju traženja najboljeg rješenja, a predstavnici klubova su naveli probleme sa kojim se susreću njihovi klubovi pred nastavak takmičenja. Nakon završetka diskusija koje su vođene tokom sastanka, iskazana je zajednička volja za pronalaskom kvalitetnog rješenja sa konkretnim modalitetima za prevazilaženje svih problema .

Osim sa predstavnicima klubova „BH Telecom“ Premijer lige BiH, predstavnici administracije Saveza su se sastali i sa predsjednicima komisija zaduženih za izvođenje takmičenja, s ciljem što bolje saradnje i koordinacije rada. Prevashodno aktivnosti između komiteta i komisija, a onda i zajedničke aktivnosti sa administracijom Saveza.

Pored sastanaka koji su danas održani u sjedištu NS/FS BiH, održan je i seminar za klupske oficire bezbjednosti, kao i oficire za vezu sa navijačima klubova Premijer lige BiH. Ovom seminaru su prisustvovali i predstavnici nadležnih policijskih tijela koji kontinuirano sarađuju sa NS/FS BiH po pitanju organizacije sportskih manifestacija u Bosni i Hercegovini.