19.2.2020

‘Moj dječji vrtić da pruži što bolji otpor budućem šampionu!’

Objavljeno : 12-03-2019 23:30h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Jedinstvo u subotu gostuje vodećoj ekipi Prve lige Federacije u Mostaru.

‘Vrtić’ koji vodi Vlado Jagodić potpuni je autsajder protiv Veleža. Trener Jedinstva u ragovoru za naš portal osvrnuo se na dešavanja u Prvoj ligi.

“Moje mišljenje je da su Velež i Olimpik ubjedljivo najbolje dvije ekipe u Prvoj ligi FBiH i da bi bio veliki grijeh da im se ne omogući da na sportski način svojim kvalitetom pokažu ko je bolji. Dešavanja u Goraždu prošlo kolo ali i na nekim drugim terenima pa i kod nas u Bihaću su apsolutno za detaljnu analizu. Mi u Jedinstvu smo u jesenjem dijelu mnogo pretrpjeli diskutabilnih odluka ali smo svojim kvalitetom uspjeli biti odmah iza navedena dva najbolja kluba, na visokom trećem mjestu.”

“Zbog mnogo neshvatljivih i glupih odluka bivšeg rukovodstva u pauzi, mi smo prosto devastirani i trenutno nismo uopšte konkurentni ni klubovima iz gornjeg dijela tabele a pogotovo vodećem dvojcu, Veležu i Olimpiku.”

“Mi smo svjesni koliko trenutno ne možemo i bit ćemo sretni da opstanemo u ligi što nam je osnovni cilj. Konkretno, gostovanje u Mostaru za nas djeluje kao “nemoguća misija” jer je Velež u ovom trenutku primjer kako treba raditi i koliko je presudan kontinuitet u radu ali i kvalitet. Mnogo bih volio da upravo to presuđuje u konačnom smislu a nikako neke druge, na žalost opštepoznate i uobičajene stvari. Nadam se dobroj utakmici pred punim tribinama i u sportskom ambijentu kakav i jeste bio do sada na stadionu Veleža, a moj “dječiji vrtić”, iako apsolutni autsajder, da pruži što bolji otpor vjerovatno budućem šampionu”, kazao je Vlado Jagodić.