23.9.2019

Mirzet Pajalić: Očekujemo punu dvoranu protiv DiaBiH!

Objavljeno : 01-11-2018 22:51h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Posljednih godina futsal je u našoj zemlji doživio veliku ekspanziju i sve je više registrovanih futsal klubova u Bosni i Hercegovini.

Jedan od novonastalih klubova je i futsal klub ”Konjodor”, koji je osnovan prošle godine, a nedavno je odlukom Sportskog saveza Općine Bužim primljen u njihovo članstvo, te je postao punopravan član sporstkog saveza.

Nakon brojnih osvojenih turnira širom USK-a i BiH, te nakon završetka sportske dvorane u Bužimu, grupa mladih i ambicioznih sportista odlučila je osnovati prvi futsal klub u Bužim, koji nosi naziv futsal klub Konjodor.

Okosnicu ekipe čini nekoliko doskorašnjih prvotimaca MNK Bubamara iz Cazina, koja se prethodne sezone borila za ulazak u Premijer ligu BiH, a sa njima je nekoliko igrača koji su do sada igrali turnire i bez futsal angažmana u nekom od klubova.

Futsal klub Konjodor svoju prvu takmičarsku sezonu krenuo je u 1. ligi Federacije BiH, a u prvom kolu slavili su u gostima sa 6:3 protiv ekipe Žepča.

Kapiten, trener i jedan od glavnih osnivača futsal kluba Konjodor je Mirzet Miki Pajalić. U ragovoru za naš portal Mirzet nam otkriva mnoge informacije vezane za novonastali futsal klub iz Bužima.

Odakle ideja za osnivanje futsal kluba Konjodor?

‘Fudbal se oduvijek igrao na Konjodoru, a pošto nismo imali kapaciteta za veliki fudbal onda smo više preferirali mali fudbal. Ekipa ja dugi niz godina nastupala na turnirima širom BiH, kao i van granica države. Onda smo došli na ideju da osnujemo klub, da to bude nešto zvanično, što smo i uradili polovinom 2017. godine”, otkrio nam je Mirzet Pajalić.

Takmičenje ste krenuli u futsal 1. Ligi Federacije. Kakve su ambicije kluba za prvu takmičarsku sezonu?

‘Ekipa je sastavljena od momaka koji imaju pobjednički mentalitet i koji će na svakoj utakmici dati i zadnji atom snage da pobjede. Prva nam je sezona i teško je govoriti o nekim ambicijama, idemo iz utakmice u utakmicu pa ćemo vidjeti na kraju sezone šta će se desiti”, kazao je Pajalić.

U 1. kolu savladali ste u gostima Žepče. U 2. kolu igrate prvu takmičarsku utakmicu u Bužimu protiv DiaBiH? Kakve su vaše prognoze i da li očekujete punu dvoranu?

‘Kao što ste rekli u prošlom kolu smo savladali ekipu Žepča, prva takmičarska utakmica i 3 boda čime smo jako zadovoljni. U subotu idemo na pobjedu protiv ekipe DiaBiH, koja je jako kvalitetna s puno dobrih igrača, ali mi se nećemo predati i obećavamo da ćemo dati sve od sebe kako bi upisali pobjedu. Naravno da očekujemo punu dvoranu, velik je interes i mislim da to uopšte nije upitno hoće li biti dovrana ispunjena do posljednjeg mjesta.’

Obzirom da ste prvi futsal klub u Bužimu, da li imate podršku instituacija i sponzora.

‘Imamo veliku podršku od načelnika Općine Bužim, Zikrije Durakovića, Sportskog saveza Općine Bužim na želu sa gospodinom Admirom Sijamhodžićem, kao i podrška Sportskog saveza USK-a odnosno predsjednika saveza gospodina Emira Dautovića. Naravno imamo podršku nekoliko firmi sa prostora naše općine, te velik broj ljubitelja futsala sa čitavog kantona koji kupovinom članske karte ili na neki drugi način pomažu u radu kluba’, zaključio je Pajalić.

U ekipi FC Konjodor igraju: Ahmet Fajković i Nermin Akmadžić (golmani), te Mirsad Begić (zamjenik kapitena), Mirzet Pajalić (kapiten), Anes Nanić, Dženan Mehić, Alen Ibrišimović, Sejad Ibrišimović, Dženan Kadić, Alan Čajić, Alen Mehić, Salem Veladžić.

Sponzori kluba su: Misal, I-Mibag, Jusić d.o.o., Auto škola Sport i Bapić bau.