23.9.2019

Mirsad Begić: Pokažimo sutra na terenu šta znamo i ko je bolji

Objavljeno : 09-03-2018 22:43h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U okviru 14. kola Prve futsal lige Federacije Bosne i Hercegovine, MNK Bubamara iz Cazina sutra igra utakmicu sezone protiv ekipe Dia BiH.

Sutrašnja utakmica je od velikog značaja za obje ekipe jer će pobjednik postati prvak grupe “Jug” i osigurat će play-off za Premijer ligu BiH.

Povodom sutrašnjeg derbija razgovarali smo sa kapitenom “Bubamare”, Mirsadom Begićem, koji nam je otkrio svoja očekivanja, ali i dao komentar na medijsku hajku upućenu od ekipe Dia BiH prema MNK Bubamara.

“Utakmica je od velikog značaja za obje ekipe jer je ovo meč koji vodi u doigravanje za Premijer ligu. Mi smo sigurno u boljoj poziciji da to ostvarimo, ali respekt za ekipu Dia BiH koja je pokazala da je jako kvalitetna ekipa sa nekoliko iskusnih i provjerenih igrača. Pored toga treba istaknuti da naša ekipa u svojim redovima ima spoj iskustva i mladosti i ja sam siguran da će moji suigrači zajedno sa mnom opravdati ono što publika očekuje od nas, a to je pobjeda i plasman u Premijer ligu.” – govori Begić.

MNK DiaBiH putem medija žale se na izbor sudija i delegata za sutrašnju utakmicu, te su iznijeli stav kako NS FBiH preferira ekipu Bubamare, zbog svog predsjednika iz Cazina. Koji je Vaš komentar na takve tvrdnje?

“Što se tiče medijskih natpisa ne treba to puno uzimati srcu jer danas svako ima pravo da piše šta želi i uvijek će pisati. Najrealnije i najpoštenije je sutra na terenu da pokažemo šta znamo i mi i oni, a ko god ostvari pobjedu sigurno će biti zasluženo.” – govori na kraju razgovora Mirsad Begić.

Utakmica između MNK Bubmara Cazin – MNK DiaBiH Sarajevo igra se u subotu 10.03.2018. sa početkom od 20:00 h u Sportskoj dvorani u Cazinu.