18.8.2019

KRAJ PRIPREMA U TURSKOJ: Remi Veleža i Sibira

Objavljeno : 09-02-2019 15:30h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Danas je u Antalyi odigrana prijateljski meč između FK Velež i FK Sibir.

Rođeni su danas igrali u sljedećem sastavu: Bogdanović – Dario, Zvonić, Mrgan, Mešanović – Ćosić – Lukas, Behram – Cvijanović, Brandao – Fajić.

Rođeni su poveli golom Fajića u 12. minuti. Nakon toga, priliku da se upišu u listu strijelaca imali su Brandao i Behram, ali bez uspjeha.

Veliki dio prvog poluvremena prošao je u ravnopravnoj igri, Sibir je igrao čvrsto i agresivno, dok su Rođeni brzim protokom lopte pokušavali zaprijetiti. Do kraja poluvremena veliku priliku imao je Dario, koji je pretrčao skoro cijeli teren, ali je vjerovatno umor učinio svoje u trenutku kada je trebao matirati golmana. Tako se na poluvrijeme otišlo sa 1:0.

Početkom drugog poluvremena izvršene su dvije izmjene.

Umjesto Mrgana i Lucasa u igru su ušli Kuduzović i Zeljković. Sibir je držao više loptu u nogama, dok je Velež prijetio nakon osvojene lopte.

Malo bolja igra Sibira u drugom poluvremenu im se isplatila u 63. minuti, kada su poravnali rezultat. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata.

Ovom utakmicom Rođeni su priveli kraju pripreme u Antalyi.

Sutra se vraćaju u Mostar, gdje nakon malog odmora nastavljaju sa pripremama za nastavak sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Tagovi: FK Velež Mostar