23.9.2019

Kobiljar prekinuo ugovor sa Olimpijom iz Slovenije!

Objavljeno : 30-01-2019 14:56h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Rijad Kobiljar danas je raskinuo ugovor sa Olimpijom iz Ljubljane.

Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i nekadašnji igrač GOŠK-a iz Gabele nije dobio priliku u Sloveniji. Iako se godinu dana vodio kao igrač pomenutog kluba 22-godišnji Kobiljar odigrao je samo jednu utakmicu.

U razgovoru za ‘SportSport.ba’ Kobiljar je otvorio dušu:

“Danas sam zvanično potpisao raskid ugovora. Dogovorili smo se još prošle sedmice, ali sada je to konačno završeno. Epizoda u Olimpiji se nije baš bila onakva kakvu sam priželjkivao, igrao sam veoma, veoma malo, međutim razlozi su prilično nefudbalski. Ne bih sad baš detaljno ulazio u cijelu tu priču, jer su ljudi iz Olimpije prema meni bili veoma korektni. Od predsjednika, direktora…, pa nadalje. Nadao sam se prilici, nisam je dobio, ali šta je tu je. Ovo gledam kao jednu školu, bilo je pozitivnih i negativnih stvari. Trenirali su me pritom vrhunski treneri, sarađivao sam s odličnim igračima i mogu reći da sam napredovao”, kazao je Kobiljar te dodao:

“Ko zna, možda i moje fudbalske kvalitete nisu dostojne Olimpije, ali opet ne mogu to priznati i u to me ne može niko ubijediti. Odigrao sam nekoliko prijateljskih utakmica, vrlo korektno, pa kako da nisam zaslužio barem priliku neku. Ovako sam odigrao desetak minuta za sezonu…”