29.2.2020

Jagodić privremeno uzeo klub koji je uveo u Premijer ligu!

Objavljeno : 11-02-2020 22:51h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Jedan od najboljih stručnjaka u našoj zemlji Vlado Jagodić privremeno se vratio u klub u kojem je i počeo svoju trenersku karijeru.

U želji da pomogne klubu u kojem je napravio mnogo posla i ostavio dubok trag Jagodić je prihvatio njihovu ponudu.

U razgovoru za naš portal otkrio nam je sve detalje:

“Ja vjerujem da je ovo iznenađenje za sve, ali možda i ne bi trebalo biti. Ja sam iz FK Laktaši prije 18 godina krenuo u trenerske vode a kao član FK Borac, koji je moja “druga kuća”. Bilo je to davno, mnogi su i zaboravili, ali su Laktaši za tih 5 godina i 3 dana pod mojim vođstvom napredovali iz treće lige RS do Premijer lige BiH i bili osmi na tabeli u polusezoni, kada sam se vratio u Borac.”

“To se ne zaboravlja. Laktaši su trenutno u prilično teškoj situaciji. Treba im pomoć. Projekat u koji kreću uz pomoć FK Borac bi trebao od ljeta da zaživi u punom smislu. Tu sam da pomognem u stvaranju početne “platforme” da bi to od ljeta funkcionisalo. Moja želja u ovoj pauzi je bila isključivo inostrani angažman, ali i Iran i pogotovo Slovenija se nije ostvarilo, što ne znači da neće u narednom periodu. Do tada, ili do neke adekvatne ponude iz vrha bh. fudbala, gdje smatram da mi je realno i mjesto, ja ću pomoći mojim prijateljima i iz FK Laktaši i iz FK Borac da ovaj projekat zaživi.”

“Nije me dugo bilo u fudbalu RS, skoro 6 godina, jer su me “ugledni advokat” i njegovi saradnici proglasili kolateralnom štetom Srpskog fudbala. Mene koji sam osvojio 10 trofeja na nivou Republike Srpske i jedan na nivou BiH. Ali, ničija ne gori do zore. Ja sam sva ta poniženja izdržao i evo me ponovo tamo gdje pripadam i gdje još mogu mnogo dati za razvoj i unapređenje fudbala Republike Srpske. Ja znam da velika većina u fudbalskoj porodici Republike Srpske dobro zna ko sam i šta sam do sada postigao u fudbalu kroz sve segmente “najljepše sporedne stvari” na svijetu, a krenuo sam iz mog Kočićeva.”

“Bit ću slobodan da kažem da zbog tiranije pomenutog, osjećam da sam na novom početku. I baš u Laktašima. I nije mi ni malo “ispod nivoa” jer volim raditi i stvarati. Laktaši će biti uz Borac razvojni klub a zašto ne bi sledeće godine se borio i za mjesto u Prvoj ligi RS”, kazao je uvijek iskreni Vlado Jagodić.

Jagodić je 141 put vodio ekipu Laktaša, trijumfovao 92, neriješio 30, a samo 19 izgubio. Uveo ih je u najveći rang domaćeg fudbala što je dovoljan pokazatelj trenerskih kvaliteta bivšeg selektora mlade reprezentacije BiH.

Tagovi: Vlado Jagodić