22.2.2018

Ibro Rahimić poručio: Na dobrom smo putu!

Objavljeno : 12-02-2018 21:46h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Iza Rođenih je nešto više od mjesec dana priprema pred nastavak sezone u Prvoj ligi FBiH, period u kojem su odigrali sedam prijateljskih utakmica.

Iako rezultat nije prioritet na pripremama, podatak da su Rođeni upisali četiri pobjede i tri remija sigurno pomaže u održavanju dobre atmosfere.

Posljednja utakmica koja je odigrana jučer protiv lidera Premijer lige BiH, ekipe Željezničara, gdje su Rođeni parirali većim dijelom utakmice, a pred sami kraj su propustili veliku šansu da upišu i pobjedu, ulijeva veliku dozu samopouzdanja pred početak proljetnog dijela Prve lige FBiH.

„Zadovoljan sam igrom protiv Željezničara jer smo nastavili kontinuitet dobrih igara, što nismo imali prošle godine kada bi odigrali 3-4 dobre utakmice, a onda bi podbacili. Ove pripreme držimo isti nivo, ekipa je spremna, a činjenica da smo parirali Sarajevu i Željezničaru govori da smo na dobrom putu“, izjavio je šef stručnog štaba, Ibro Rahimić.

„Ove sedmice imamo gust raspored, gdje ćemo odigrati tri utakmice. Prva je protiv Iskre u srijedu (14.02. u 14h), zatim imamo Metalleghe u petak (16.02. u 14h), a na kraju igramo protiv GOŠK-a iz Dubrovnika u nedjelju (18.02. u 14h). Pružit ćemo priliku za igru svim igračima, a generalnu probu imat ćemo protiv Bosne iz Visokog, 24.02.“, kazao je Ibro Rahimić.

Podsjećamo, Rođeni proljetni dio sezone otvaraju gostovanjem kod ekipe Olimpika, utakmica koja je na rasporedu 03.03.2018. godine od 15 sati.