4.4.2020

GOŠK ŽELI STIĆI ‘VUKOVE’: Gabeljani doveli sedam igrača!

Objavljeno : 16-01-2020 14:12h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U redovima gabelskog GOŠK-a su već napravili veliki posao u zimskom prijelaznom roku, kako to klub sigurno nije uradio posljednjih petnaest godina.

Uvijek se sastav Lavova sklapao tijekom samih priprema pa i ususret samom startu ligaškog nadmetanja. Ove zime međutim su Gabeljani gotovo zaključili igrački kadar za proljetni dio prvenstva u Prvoj ligi FBiH dosta prije starta priprema koji je na rasporedu 21. siječnja (11 sati), prenosi Dnevni list.

Od ranije je jasno da su Gabeljane pojačali: stoper Bojan Mihajlović, lijevi bočni Safet Šivšić, krilo Sinan Samardžić (posuđen iz Veleža), krilo Deni Simeunović i golman Adnan Haračić. Međutim danas u Gabelu dolaze i nova dva igrača iz Ukrajine, prednji vezni/ polušpic Lovyniuk Oleksandr, centarfor Illia Kornev koji bi, po najavama klupskih čelnika, trebali potpisati ugovore na godinu i pol dana.

”Uvelike smo kompletirali momčad, još nam treba eventualno stoper i zadnji vezni. Ali te dolaske nećemo forsirati, samo ako pronađemo jako kvalitetno rješenje. Mislim da smo uradili kvalitetan posao, prijelazni rok smo praktički 99 posto riješili prije početka priprema”, kazao je direktor GOŠK-a Andrija Jurković.

S druge strane klub su napustili: Miloš Pavićević, Armin Sarvan, Hamza Mešanović, Emir Hodžurda i Elvir Čolić.

Dosta jaka pojačanja su jasna poruka konkurenciji. GOŠK za Olimpikom zaostaje 9 bodova, ali nije odustao od svog cilja, povratka u Premijer ligu.

”Nismo odustali, ali mnogo će ovisiti o drugim protivnicima, odnosno o rezultatima Olimpika. U svakom slučaju ćemo biti konkurentni. Naš trener (Vule Trivunović, op.a.) smatra da smo s ovim pojačanjima 50 posto jači nego jesenas. Planiramo odraditi kvalitetne pripreme, a osim našeg turnira cilj je odigrati još pet prijateljskih utakmica, gdje ćemo dobiti jasniju sliku o pojačanjima. Tražit ćemo svakako svoju šansu na proljeće i probati je iskoristiti ukoliko se ukaže. Ako ne, onda ćemo praviti ekipu za sljedeću sezonu”, zaključio je Andrija Jurković.

Proljetni dio prvenstva u Prvoj ligi FBiH starta 7./8. ožujka 2020. godine.

GOŠK: 30. Memorijal: Zrinjski – Neretva, GOŠK – Sutjeska

U sklopu priprema Gabeljani će biti domaćini tradicionalnom turniru Memorijal Andrije Ankovića koji će 25./26. siječnja imati svoje jubilarno, 30. izdanje.

Sudionici turnira će biti Sutjeska (Nikšić), Neretva (Metković), Zrinjski (Mostar) i domaćin GOŠK.

Sutjeska je u finalu 29. turnira savladala Zrinjski sa 3:2. Nikšićani su pobjednici prethodna dva memorijala (2018. i 2019. godine).

Obavljen je i ždrijeb polufinalnih parova turnira u kojem će 25. siječnja se sastati: Zrinjski – Neretva (13 sati) i GOŠK – Sutjeska (15 sati).

”Tradicionalna donatorska Plavo – bijela noć je 25. siječnja pa pozivamo sve simpatizere i navijače GOŠK-a da dođu na klupsku zabavu”, poručio je Jurković.