19.8.2019

FK Velež remizirao sa ekipom vrijednom 20M€!

Objavljeno : 01-02-2019 15:24h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Danas je u Cumi (Antalya) odigrana prijateljska utakmica između Veleža i Kairata, koja je na kraju ponudila odličnu utakmicu i pravu golijadu.

Na kraju, završilo je bez pobjednika, 3:3!

Rođeni su odlično otvorili utakmicu preko sjajnog napadača Nusmira Fajića, koji je pogodio u 10. minuti. Ipak, Kairat brzo reaguje, te u 20. minuti dolazi do izjednačenja, da bi tri minute kasnije prešli u vodstvo od 2:1. Priliku da poravna rezultat imao je Fajić, ali je stativa spasila Kairat, koji u 30. minuti nakon penala dolazi do trećeg gola i vodstva od 3:1.

Nakon toga Rođeni su odlično reagovali. Prvo je Fajić smanjio na 3:2 u 33. minuti, da bi Brandao pogodio za 3:3 u 38. minuti. Do kraja poluvremena nije bilo promjene rezultata, tako da se na odmor otišlo rezultatom 3:3!

Iako je utakmica prijateljska, borbe nije manjkalo jer je sudija pokazao 10 žutih kartona! U 75. minuti u igru su ušli Samardžić i Dudić, a iz igre su izašli Fajić i Cvijanović. Do kraja utakmice Sinan Samardžić je imao veliku šansu kada je sam izašao pred golmana, ali nije bio precizan.

Na kraju, Velež – Kairat 3:3!

Tagovi: FK Velež Mostar