22.5.2019

Demant na izjave u kojima se negativno spominje NK TOŠK

Objavljeno : 12-03-2019 14:28h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Upravni odbor Nogometnog kluba TOŠK iz Tešnja izdao je saopštenje za javnost i medije, koje vam prenosimo u cijelosti.

“Poštovani prijatelji, simpatizeri, navijači i sportski radnici. Svjedoci smo zadnjih dana nekorektnih izjava pa i optužbi upućenih našem klubu. Želimo da demantujemo sve navode izrečene od uvaženog trenera i sportskog radnika, koji sebi ne bi smio dozvoliti takve medijske ispade, što je krajnje nekorektno i neistinito. TOŠK je u protekloj polusezoni i prošloj sezoni mnogo puta bio oštećen, sa namjerom ili ne, greškama koje su nas u nekim utakmicama koštale i bodova, ali NK TOŠK nije izlazio u javnost s bilo kakvim izjavama niti bilo koga optuživao.

TOŠK ne želi da se bavi bilo kakvim stvarima koje se ne tiču sportskog segmenta, mi smo klub u stvaranju i pokušaji narušavanja dobre atmosfere u klubu izazivaju sumnje da se to radi iz nekih drugih razloga.
Ukoliko se takve stvari budu ponavljale, i naš klub bude optuživan ili stavljan u kontekst sa nesportskim il kriminalnim radnjama, biti ćemo prisiljeni da upotrijebimo pravne metode kako bi se zaštitili.

Vjerujemo u rad organa saveza u kojem se naš klub takmiči i nadamo se regularnom nastavku prvenstva.” – stoji u saopštenju UO NK TOŠK Tešanj.