13.11.2019

Darko Vojvodić prekinuo meč Borca sa Mariborom!

Objavljeno : 07-02-2019 20:19h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Čelnici Borca dogovorili su u Antaliji još jedan meč, želeći da isprobaju i juniore i igrače sa manjom minutažom, no, nije sve ispalo kako treba.

Fudbaleri Maribora vodili su 4:0 poslije 45 minuta igre u Beleku, a nakon toga “crveno-plavi” nisu željeli da nastave meč, nezadovoljni činjenicom da slovenački klub nije ispoštovao dogovor da obje ekipe nastupe sa omladincima i rezervistima.

“Ovo još nisam vidio u životu. Meni su rekli da će igrati juniori i igrači koji ne igraju, a vidjeli ste kakav su sastav izveli. Morao sam da prekinem. Htio sam da to učinim još u 10. minutu, a u 30. minutu ušao sam u teren i rekao sudiji da ćemo da odigramo još pet minuta, ali nije uvažio. Nema smisla da ja uvodim najmlađe igrače, a da se oni nešto iživljavaju. Nije bitan rezultat, već to što jedno dogovorimo, kažemo bez kamera i medija, a onda oni puste i prenos. Ovakvu prevaru još nisam vidio”, rekao je Darko Vojvodić.

Trener Maribora izveo je ekipu sa većinom prvotimaca, dok je u redovima Borca igralo nekoliko juniora, poput Kujundžića i Arsića, a na golu je stajao 15-godišnji Luka Damjanović.

U takvom odnosu snaga Maribor je brzo došao do prednosti, Uskoković je glavom pogodio u 13. minutu poslije slobodnog udarca sa lijeve strane.

Samo četiri minute kasnije, bilo je 2:0, nakon što je Mešanović pogodio suprotni ugao sa 20-ak metara. U 26. minutu Tavares je kaznio loše izbijanje odbrane Borca, koja je sa lijevog boka poslala loptu pred šesnaesterac i tako dala šansu za dobro ubacivanje, pa Tavaresu nije bilo teško da glavom matira Damjanovića.

U 38. minutu Žeravica je zaprijetio, ali njegov pokušaj glavom iz teške situacije odlazi preko gola. Konačnih 4:0 postavio je Tavares u 43. minutu.

Sportski direktor Borca Marko Maksimović pojasnio je zašto nije odigrano svih 90 minuta.

“Maribor se ponio vrlo nekorektno. Juče su tražili da odigramo utakmicu i dogovorili da igraju mladi igrači. Danas su zagrijavali jednu ekipu, a onda je Milanič izveo drugu, sa Tavaresom, Mešanovićem i ostalima. Naši igrači su istrčali trening 45 minuta, sve je u redu, nastavljamo dalje. Sutra igramo posljednju utakmicu protiv kijevskog Arsenala”, rekao je Maksimović za ‘Mondo‘.