22.1.2018

Ćiro poručio: J… bi im mater u svlačionici!

Objavljeno : 11-10-2017 23:47h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Reprezentativci Bosne i Hercegovine nerijetko u međusobnoj komunikaciji koriste njemački jezik. O tome je bilo riječi u večerašnjem Pressingu na N1, a Miroslav Ćiro Blažević je kazao da nikada u životu ne bi dozvolio da se u reprezentaciji BiH govori njemački jezik.

Miroslav Ćiro Blažević u svom stilu komentarisao je ovu pojavu.

“J… bi im mater u svlačionici, da je samo neko zinuo njemački. Kako možeš govoriti njemački, da se napraviš važan. Ne bih mu dozvolio nikad u životu. Odmah si razbio jedinstvo. Kako bih dozvolio da govore njemački, a ovi drugi ih ne razumiju, odmah si napravio raskol. Nema šanse, da je Džeko insistirao na tome, on je napolje, čovječe Božiji. U svlačinici bh. reprezentacije govoriš svoj jezik”, kazao je Miroslav Ćiro Blažević.

Pomenuste Džeku, šta bi BiH bez njega, rekao je da će odigrati još nekoliko utakmica…”Džeko je jedan patriota i voli svoju reprezentaciju i sada je pokazao, dao zadnji atom svoje energije, nogometni velikan. Možemo biti ponosni na njega. Ne mislim da će BiH ostati bez Džeke jer poznajem njegov mentalitet i razmišljanje i još koju godinu ćemo koristiti njegov talenat”, kazao je bivši selektor BiH Miroslav Ćiro Blažević.